Hlavní obsah

Třinec - Olomouc 2:3 SNOlomouc uspěla v Třinci po nájezdech, v deváté sérii rozhodl Irgl

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Hrňa 1 : 0
11. Musil 1 : 1
25. Wolski 2 : 1
27. Jaroměřický 2 : 2
65. Irgl (rozhodující nájezd) 2 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Olomouce uspěli ve 36. kole na ledě Třince 3:2 po nájezdech a v novém roce vyhráli poprvé. Hosté dvakrát vyrovnali, ve druhém případě po chybné rozehrávce brankáře Jakuba Štěpánka a zápas rozhodl v deváté sérii Zbyněk Irgl. Wojtek Wolski skóroval od příchodu k Ocelářům i ve třetím utkání.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Pavel Musil a Zbyněk Irgl z Olomouce se radují z gólu - ilustrační foto.

Článek

Třinec otevřel skóre už ve třetí minutě. Z nenápadné akce vystřelil Hrňa zpoza pravého kruhu k bližší tyči a Lukášova lapačka máchla naprázdno. S hosty rychlý gól neotřásl. V úvodní třetině byli střelecky aktivnější, měli více šancí a zaslouženě vyrovnali. Přečíslení dva na jednoho sehráli ukázkově Klimek s Pavlem Musilem, který poslal puk za Štěpánkova záda.

Oceláři ze své první přesilové hry opět strhli vedení na svou stranu. Vrána našel křížným pasem Wolského, který rozvlnil síť z pravého kruhu střelou bez přípravy. Kanadský útočník si od příchodu do Třince připsal sedmý bod (5+2) ve třetím zápase.

Domácím ale radost dlouho netrvala. Štěpánek si za brankou neporozuměl s Rothem, puku se zmocnil Nahodil a po jeho přihrávce překonal z mezikruží Jaroměřský rozhozeného třineckého gólmana. Štěpánek později svou chybu odčinil, když vleže vyrazil gólovou šanci Strapáče.

Nerozhodný stav mohla ve třetině zlomit elitní formace Olomouce. Za domácí spálil v 55. minutě tutovku Adamský, zblízka trefil jen Lukáše. V prodloužení třinecká obrana zaspala, Klimek ale trefil tyč a z dalšího úniku Burian přestřelil. Oceláři poslední sekundy riskovali, dohrávali po vyhraném vhazování pět na tři, ale bez efektu.

V rozstřelu se prosadili v první sérii hostující Nahodil a na druhé straně Polanský. Oceláři vystřídali gólmany, Kváča nahradil Štěpánka a vychytal Strapáče, ale nestačil na Irgla. Domácí srovnali ve třetím kole Wolským, který musel svůj nájezd zopakovat, protože mu při zakončení vhodil pod nohy hůl Lukáš.

Do branky domácích se vrátil Štěpánek, trefil se až v sedmé séri Wolski, který provedl dokonale Forsbergovu kličku. Pevné nervy prokázal Nahodil, který vyzrál na Štěpánka i podruhé, a proto domácí opět měnili na jedno kolo gólmany. Rozhodl až v deváté sérii Irgl.

36. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - HC Olomouc 2:3 po sam. nájezdech (1:1, 1:1, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 3. Hrňa (Gernát, Marcinko), 25. Wolski (P. Vrána, Gernát) - 11. P. Musil (Klimek), 27. Jaroměřský (Klimek, Nahodil), rozhodující nájezd Irgl. Rozhodčí: Jeřábek, Kubičík - Bryška, Gebauer. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. Diváci: 5106.
Třinec: Štěpánek (2., 3. a 8. nájezd Kváča) - Kundrátek, M. Doudera, Galvinš, D. Musil, Roth, Gernát - M. Stránský, P. Vrána, Wolski - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Martynek - Hrňa, Marcinko, Dravecký - Chmielewski, Polanský, Adamský - Szturc. Trenér: Varaďa.
Olomouc: Lukáš - Valenta, Švrček, Dujsík, Ondrušek, Jaroměřský, Vyrůbalík - P. Musil, Nahodil, Klimek - Irgl, Strapáč, Burian - Olesz, J. Knotek, Káňa - Skladaný, Vodný, Laš. Trenéři: Moták a Tomajko.

Reklama

Související témata: