Hlavní obsah

Rozjetí Indiáni zkrotili Bílé Tygry a dramatizují situaci v čele! Dynamo zabralo

Plzeň/Pardubice
Aktualizováno

Hokejová Tipsport extraliga má nového lídra. O změnu se postarali hráči Plzně, kteří v dohrávce 24. kola porazili Liberec 3:2 a Severočeši vinou menšího počtu nastřílených gólů při shodném bodovém zisku i brankovém rozdílu se Spartou uvolnili vedoucí pozici Pražanům, kteří však mají odehrány o tři zápasy více. Plzeň je třetí s dvoubodovým odstupem na oba týmy. V předehrávce 44. kola poslední Pardubice udolaly jedenáctou Olomouc 3:2 po samostatných nájezdech a přiblížily se třináctému Litvínovu na rozdíl jediného bodu.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Radan Lenc z Liberce před plzeňským brankářem Dominikem Frodlem.

Článek
Fotogalerie

Plzeň se rozjíždí, proti Liberci zaznamenala už šestou výhru v řadě! Bílí Tygři sice kousali, ze stavu 0:3 snížili až na rozdíl jediného gólu, ale vyrovnat už nestihli.

Rozhodlo pouhých 19 sekund prostřední části hry, kdy Kracík a Kantner vstřelili v početní výhodě dva slepené góly a zajistili domácím rozhodující náskok. Čtyři z pěti gólů, po dvou na obou stranách, padly v přesilových hrách.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Brankář Pardubic Pavel Kantor zasahuje.

Těsnou výhru 3:2 po samostatných nájezdech nad Olomoucí urvaly Pardubice a slaví po sérii pěti porážek za sebou. Dvěma trefami, včetně té rozhodující v rozstřelu, k úspěchu přispěl útočník Vladimír Svačina. Východočeši přesto zůstávají nadále na dně tabulky, od předposledního Litvínova je dělí jen jeden bod, ale také mají odehrané dva zápasy navíc.

Hokejová Tipsport extraliga
Dohrávka 24. kola:
Plzeň - Liberec 3:2
Branky: 12. Pulpán, 31. Kracík, 31. Kantner - 33. L. Šmíd, 36. Kotvan
Předehrávka 44. kola:
Pardubice - Olomouc 3:2 po samostatných nájezdech
Branky: 31. a rozhodující sam. nájezd Svačina, 16. Látal  - 9. Nahodil, 33. Skladaný

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice