Hlavní obsah

Důležitá výhra, ale Litvínovu jsme nabídli až příliš šancí, upozornil Dej

Vítkovice

Tři góly z pěti do sítě Litvínova si připsali členové třetího vítkovického útoku. Dva góly vsítil Kanaďan Alexandre Mallet, jeden gól a jednu přihrávku připojil Rastislav Dej. Slovenský útočník prožil dvougólový zápas teprve podruhé v sezoně. Premiérově se z něj radoval ve 3. kole proti Liberci (4:5 v nájezdech), nyní pomohl k vítězství nad Litvínovem v bitvě týmů ze dna extraligy 5:3. „Důležité vítězství. Věděli jsme, že teď budeme po té sérii zápasů venku hrát čtyřikrát doma a chtěli jsme začít výhrou," vykládal Dej.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Vítkovičtí hokejisté Alexandre Mallet (vlevo) a Rastislav Dej oslavují.

Článek
Fotogalerie

Vnímali jste bitvu s Litvínovem jako hodně důležitou?

Samozřejmě. Dobře si uvědomujeme, v jaké jsme situace. Šli jsme do toho s tím, že musíme teď doma bodovat a vyhrávat nejlépe za tři body. Snažili jsme se jít do utkání s čistou hlavou a myslet na to, že vyhrajeme. To se nám nakonec podařilo.

Dvakrát Litvínov váš těsný náskok smazal. Jednou, po zásahu Kašpara rukou až po konzultaci u videa. Byly to složité chvíle?

Samozřejmě to nebylo nic příjemného, ale bylo to prostě dva dva. Horší pro nás byl možná začátek, který jsme nezvládli moc dobře. V první třetině jsme Litvínovu nabídli až příliš šancí. Mohli jsme být rádi, že jsme třetinu vyhráli 2:1. Pořád z něčeho hrozili. Tam nás podržel gólman, který to od začátku zavřel. Musíme se koncentrovat na každé střídání, aby se nám nestávaly základní chyby jako teď. Soupeř to naštěstí nepotrestal, ale měl spoustu šancí z prostoru, který máme mít pokrytý.

Proč měl Litvínov tolik šancí?

Pořád se tam objevují naše chyby. Necháváme hráče za sebou, před bránou. Nepřistupovali jsme k protihráčům dobře, nechávali jsme jim přečíslení. Stává se nám to často. Můžeme být rádi, že jsme se ve druhé třetině dostali do tlaku a odskočili jsme jim. V naší situaci, když odskočíme na gól, nebo dva, tak je to na psychice hned vidět."

Pomohl ten čtvrtý gól hodně?

Psychika roste s výkonem. Víme, kde jsme v tabulce. Když jsme to eliminovali, měli jsme z toho brejky. Dostávali jsme jednoduše puk ze třetiny, padly i nějaké góly. Dostali jsme se na koně a bylo vidět, že roste i sebevědomí týmu, což je podstatné.

Když Litvínov ve třetí části snížil na rozdíl jedné branky, vypadalo to všelijak...

Na konci se do nás Litvínov tlačil a snížil na rozdíl gólu. Jsem rád, že jsme to ubojovali. Je to důležité vítězství, jsme za něj velice rádi.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Litvínovští hokejisté Martin Hanzl a Lukáš Kašpar se radují z gólu.

Z šesti přesilovek jste využili jen jednu. Mohlo být rozhodnuto dříve?

Stále na tom pracujeme. Je to škoda, protože je to věc, která může rozhodovat v zápase. Určitě se na to ještě zaměříme.

Bodů nemáte mnoho, nicméně klíčová souboje s Pardubicemi a s Litvínovem jste teď zvládli. Je to pozitivní na psychiku?

Je dobře, že zápasy se soupeři okolo nás zvládáme, ale pokud chceme pomýšlet na to, abychom měli v nejbližších dnech klidnější spaní, tak musíme porážet i týmy, které jsou v první polovině tabulky. A hlavně doma. Z venku jsme teď body nedovezli, jenom z Pardubic. Musíme se vyvarovat chyb a pracovat na detailech a jednoduchých věcech, od kterých se musíme odrazit. Hrát na jistotu a jednoduše.

Reklama

Související témata:
  1 : 2 Pardubice - Třinec 1 : 2 dohráno
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín dnes 17 : 00
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec