Hlavní obsah

Obránce Kubát skončil v Litvínově a hledá si nové angažmá

Zkušený obránce Karel Kubát nebude již v této extraligové sezoně oblékat dres Litvínova. Vedení klubu ho z výkonnostních důvodů vyřadilo ze sestavy a dalo jednatřicetiletému hráči svolení, aby si hledal nové angažmá. Severočeši o další čistce v kádru informovali na webu.

Foto: Josef Pešout, Právo

Karel Kubát v Litvínově končí.

Článek

Kubát, jenž v Litvínově strávil většinu kariéry, se do klubu vrátil před začátkem sezony po angažmá ve Vladivostoku, kam odešel začátkem října 2018. Klub na něj hodně spoléhal, obránce s reprezentačními zkušenostmi měl být jednou z klíčových postav mužstva. Místo toho byl už loni ve druhé polovině října z výkonnostních důvodů vyřazen ze sestavy.

Do týmu se vrátil, o svých kvalitách ale nepřesvědčil. Za 23 odehraných utkání v tomto extraligovém ročníku zaznamenal jen čtyři body za gól a tři nahrávky. Vedle toho měl ale na kontě i 15 záporných bodů v hodnocení účasti na ledě při vstřelených a obdržených brankách, což z něho v tomto ohledu dělá sedmého nejhoršího hráče soutěže.

"Karel od nás v letošní sezoně dostal již několik příležitostí prokázat své kvality. Bohužel nenaplnil naše očekávání být jedním z tahounů obranných řad. Nyní má od nás povolení hledat si nové angažmá," řekl generální ředitel klubu Jiří Šlégr.

Kubátův odchod přišel v návaznosti na středeční propuštění útočníků Lukáše Kašpara a Juraje Mikúše. Oba hráči rovněž patří mezi nejhorší v bilanci +/- v této sezoně. Kašpar (-18) je aktuálně čtvrtý nejhorší, Mikúš (-14) hned za Kubátem osmý.

Reklama

Související témata: