Hlavní obsah

Třinecký hokejový obránce David Musil dostal dvouzápasový trest

Praha

David Musil dostal dvouzápasový trest za faul kolenem v pátečním utkání 39. kola extraligy v Plzni. Dodatečně potrestán byl za prohřešek ve stejném duelu i plzeňský zadák Bohumil Jank, kterému předseda disciplinární komise Viktor Ujčík zastavil činnost na jedno utkání za seknutí protihráče.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Třinecký střelec David Musil.

Článek

Musil bude pykat za zákrok na Milana Gulaše z poslední minuty utkání, které Plzeň vyhrála 5:2. Nejproduktivnějšího hráče extraligy, který měl v té chvíli v držení puk, zasáhl kolenem z boku do oblasti kolena, poté co nestačil zareagovat na jeho úhybný manévr.

"Ačkoli lze předpokládat, že záměrem hráče bylo atakovat protihráče tělem, podle pravidel je povinen postupovat tak, aby při tom neohrozil zdraví protihráče. V tomto případě zabránila vážnějším následkům zejména rychlá reakce protihráče," konstatoval Ujčík.

Musil, jehož sudí Roman Mrkva a Robin Šír za zákrok nevyloučili, vynechá dnešní duel v Kladně a úterní v Brně. Do hry se může vrátit v pátek doma proti Spartě.

Jank se podle Ujčíka dopustil zezadu zřetelného seknutí Erika Hrni, jenž nebyl v držení kotouče, a zasáhl ho do nechráněné oblasti mezi kalhotami a holenním chráničem. "S cílem dosáhnout vyšší intenzity zákroku přitom hůl uchopil krátce před úderem na jejím horním konci oběma rukama," uvedl Ujčík.

Jank byl za zákrok ze 46. minuty vyloučen na dvě minuty. Obejít se bez něj musí Plzeň dnes proti Spartě, v úterý v Litvínově už může hrát.

Reklama

Související témata: