Hlavní obsah

Plzeň - Sparta 6:3Indiáni rozstříleli Pražany a vystřídali je na druhém místě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Kracík 1 : 0
13. Růžička 1 : 1
15. Kantner 2 : 1
22. Pech 2 : 2
37. Pour 3 : 2
38. Zdráhal 4 : 2
40. Buchtele 4 : 3
50. Čerešňák 5 : 3
57. Němec 6 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Plzně porazili ve 40. kole extraligy Spartu 6:3, připsali si šestou domácí výhru za sebou a posunuli se právě před Pražany na druhé místo tabulky. Sparťané sice měli střeleckou převahu, ale celé utkání pouze dotahovali plzeňské vedení a prohráli čtvrtý z posledních pěti zápasů. V dresu Indiánů se blýskl gólem a dvěma asistencemi Matyáš Kantner, dvě přihrávky si připsal nejproduktivnější muž soutěže Milan Gulaš.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Hráči Plzně se radují z gólu.

Článek
Fotogalerie

Utkání začalo ve velkém tempu. Tomáškovo vyloučení v deváté minutě potrestal až po jeho návratu na led nikým neatakovaný Kracík, který v poklidu střelou pod břevno otevřel skóre. Za chvíli další zaváhání sparťanské obrany zachránil gólman Machovský, jenž rozklekem zastavil Gulašův táhlý pokus. Ve 13. minutě si vybral slabší moment jeho protějšek Frodl, jehož překonal střelou z levého kruhu Růžička.

Aktivnější však zůstali lépe se pohybující domácí. Pourovo zakončení překazil jen za cenu faulu Tomášek a v 15. minutě během následné početní výhody připravil Gulaš chytrou křížnou přihrávkou pro Kantnera trefu na 2:1.

Po pauze se na ledě přiostřilo. Při přesilové hře hostů nebyl uznán gól Košťálkovi za atak Frodla v brankovišti. Ve 22. minutě poslal Vráblík nedovoleným zákrokem domácí do tří, Koistinen z voleje trefil levou tyč a vzápětí vyrovnal dorážkou Pech na 2:2. Plzeňským poté nevyšly dvě přesilovky, naopak v oslabení zahrozil samostatným únikem Buchtele. Po polovině utkání Sukeľa při střele atakoval Budík, následné trestné střílení ale Řepík neproměnil.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva brankář Plzně Dominik Frodl, Adam Jánošík z Plzně a Robert Říčka ze Sparty.

Sparťanský nápor se stupňoval, Kudrna však mířil jen do břevna a Buchteleho šanci zlikvidoval Frodl. V 37. minutě z ojedinělého přečíslení Indiánů po Kaňákově přihrávce skóroval Pour a o minutu později šokoval hosty po Gulašově nabídce zblízka Zdráhal trefou na 4:2. Pouhých 24 vteřin před druhou pauzou Pech připravil gólové snížení pro Buchteleho, stojícího na brankovišti.

Hosté sahali na začátku závěrečné třetiny po vyrovnání, Po skončení přesilové hry ale Buchtele nestihl trefit skákající puk do odkryté branky. Naopak Piskáčkův faul potrestal přesnou ranou od modré čáry Čerešňák. Sparťané následně nezvládali emoce a v 57. minutě při dvojnásobné přesilovce upravil pohodlnou dorážkou na konečných 6:3 Němec.

40. kolo hokejové extraligy:
HC Škoda Plzeň - HC Sparta Praha 6:3 (2:1, 2:2, 2:0)
Branky a nahrávky: 9. Kracík (P. Zdráhal, Rob), 15. Kantner (Gulaš, Mertl), 37. Pour (L. Kaňák, Kantner), 38. P. Zdráhal (Gulaš, Pulpán), 50. Čerešňák (Kantner), 57. V. Němec (Rob, Kracík) - 13. V Růžička (Říčka), 22. Pech (Rousek), 40. Buchtele (Pech, M. Forman). Rozhodčí: Kika, Pražák - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 8:12, navíc Jánošík - Buchtele oba 10 min, Košťálek 5 min. a do konce utkání. Využití: 3:1. Diváci: 7536 (vyprodáno).
Plzeň: D. Frodl - Čerešňák, Budík, Jánošík, Pulpán, L. Kaňák, Vráblík, od 23. navíc Jiříček - Gulaš, Mertl, P. Zdráhal - Pour, Kracík, Kantner - Rob, Kodýtek, V. Němec - Vracovský, F. Přikryl, Malát. Trenér: Čihák.
Sparta: Machovský - Kalina, Blain, Košťálek, Tomáš Dvořák, Piskáček, Koistinen - Řepík, Tomášek, Rousek - Říčka, V. Růžička, A. Kudrna - M. Forman, Pech, Buchtele - Dvořáček, Sukeľ, T. Pšenička. Trenér: Krupp.

Reklama

Související témata: