Hlavní obsah

Pardubice zvítězily ve Varech až po nájezdech, Litvínov slaví cenné body, dvakrát rozhodoval jediný gól

Praha
Aktualizováno

Hokejisté Litvínova vyhráli v úterním utkání 41. kola extraligy nad Plzní 5:1. Dvěma góly se blýskl zkušený útočník Vervy Viktor Hübl. Indiáni promarnili šanci přiblížit se vedoucímu Liberci. Poslední Pardubice dělily dvě sekundy od výhry v Karlových Varech, Flek ale poslal zápas do prodloužení. Nakonec Dynamo vyhrálo až po nájezdech. Vítkovice berou díky Bukartsovi hubenou výhru 1:0 nad Zlínem. Stejným poměrem zdolala Kometa Brno třinecké Oceláře. Mladá Boleslav si bez potíží poradila s Olomoucí a slaví vítězství 3:0. O tři branky vyhrál i Hradec Králové nad Jágrovým Kladnem 4:1.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Jakub Pour z Plzně (vlevo) před litvínovským brankářem Davidem Honzíkem.

Článek
Fotogalerie

Litvínov si doma vyšlápl na favorita. Střelecky byli Severočeši aktivnější a necelé tři minuty před koncem první třetiny je poslal do vedení Gerhát. Náskok zvýraznila Verva v prostřední části. Na trefu Hübla sice brzy odpověděl plzeňský Gulaš, pak se ale v rozmezí dvaašedesáti sekund trefili do branky Indiánů Aliu a znovu Hübl, což dalo Litvínovu luxusní náskok. Chvíli před koncem pak pečetil výhru Litvínova Ščotka. Indiáni nebodovali v duelech s Vervou poprvé v této sezoně.

Hokejisté Vítkovic si poradili se Zlínem a poprvé v novém roce na domácím ledě zvítězili. Ostravanům k výhře nad Berany stačil jediný gól, který vstřelil nejlepší střelec týmu Roberts Bukarts. Brankář Miroslav Svoboda udržel potřetí v sezoně čisté konto.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Mislav Rosandič z Vítkovic a Jiří Ondráček ze Zlína.

Podobně chudé gólové menu servírovala fanouškům Kometa Brno, která vyhrála nad třineckými Oceláři. Jedinou branku v duelu dvou posledních českých mistrů dal ve 46. minutě v přesilovce Američan Peter Mueller. Kometa bodovala v desátém domácím zápase za sebou a devět z těchto duelů vyhrála.

Flek se trefil dvě sekundy před koncem

Pořádné drama bylo k vidění v Karlových Varech. Tam sahaly po výhře Pardubice, ale v čase 59:58 jim radost pokazil trefou na 2:2 Flek. Prodloužení vítěze neurčilo a tak muselo dojít na nájezdy. Tam bylo hostující Dynamo úspěšnější, když rozhodující nájezd proměnil Mandát, který vstřelil i první branku Pardubic v zápase.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Tomáš Mikúš z Karlových Varů a Tomáš Voráček z Pardubic v souboji u mantinelu.

Mladá Boleslav slaví druhou výhru v řadě. Tentokrát Středočeši zdolali 3:0 Olomouc. Hlavní hvězdou utkání byl v dresu BK zkušený Jakub Klepiš, který přihrál na góly Stránského i Zbořila v přesilových hrách. Konečný výsledek stanovil Ondřej Najman. Brankář Justin Peters udržel podruhé v sezoně a poprvé v mladoboleslavském dresu čisté konto. Hosté vyšli bodově naprázdno po šesti utkáních.

Hradec Králové získal důležité body v bitvě s Kladnem. Zápas měli Východočeši pod kontrolou od samého začátku, po dvou třetinách vedli 3:0 a nebylo pochyb o vítězství. Kladno se dočkalo korekce až třináct sekund před koncem za již rozhodnutého stavu. Rytíři nebodovali ve čtvrtém utkání v řadě.

Hokejová extraliga, 41. kolo
Litvínov - Plzeň 5:1
Branky: 22. a 36. Hübl, 18. Gerhát, 35. Aliu, 57. Ščotka - 25. Gulaš.
Mladá Boleslav - Olomouc 3:0
Branky: 12. Stránský, 29. Zbořil, 45. Najman.
Vítkovice - Zlín 1:0
Branka: 41. Bukarts.
Karlovy Vary - Pardubice 2:3 po sam. nájezdech
Branky: 1. Polák, 60. Flek - 10. a rozhodujcí nájezd Mandát, 25. Kolář.
Brno - Třinec 1:0
Branka: 46. Mueller.
Hradec Králové - Kladno 4:1
Branky: 17. Cingel´, 27. Klíma, 32. Lev, 43. Gaspar - 60. O´Donnell.
Středa 29. ledna 18:30 Sparta - Liberec

Reklama