Hlavní obsah

Brno - Třinec 1:0Kometa Brno bere hubenou výhru, rozhodla trefa Muellera

MinutaMin. Tým Hráč Akce
46. Mueller 1 : 0
Záznam online reportáže

Brno

Ve šlágru 41. kola hokejové extraligy zdolala Kometa Brno na svém ledě třinecké Oceláře 1:0. Jedinou branku v duelu dvou posledních českých mistrů dal ve 46. minutě v přesilovce Američan Peter Mueller. Kometa bodovala v desátém domácím zápase za sebou a devět z těchto duelů vyhrála. Brankář Vejmelka vychytal potřetí v sezoně čisté konto. Třinec zakončil sérii čtyř venkovních utkání za sebou druhou porážkou.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Tomáš Marcinko z Třince a Tomáš Plekanec z Brna.

Článek
Fotogalerie

V opatrném úvodu měly oba týmy výhodu přesilové hry, ale nevyužily je. Šance přicházely až při plném počtu hráčů na ledě. V 11. minutě měl první příležitost otevřít skóre třinecký Vrána, jenže zblízka trefil jen tyč Vejmelkovy branky.

Domácí tribuny mohl rozjásat Rákos, ale ideální pozici nevyužil, neprosadili se ani Zaťovič s Horkým. Hodně práce měl i brněnský brankář, který vychytal Ondřeje Kovařčíka a hlavně v 18. minutě Draveckého při největší šanci úvodní třetiny.

Větší touhu po vstřeleném gólu projevili ve druhé třetině domácí, ale ani dvě slibné Eratovy střely červené světlo za brankou nerozsvítily. Stejně jako Rákosův pokus do tyče.

V době, kdy na trestné lavici seděl kvůli porušení pravidel při vhazování Plekanec, jenž navíc obdržel desetiminutový osobní trest, se do šance dostal Růžička, ale ani třinecký snajpr gól nedal.

Hlavním tématem třetí třetiny bylo neudělat chybu v defenzivě a pokusit se dát branku. A Brňanům k tomu napomohla přesilová hra. Povedenou kombinaci zakončil přesnou střelou Mueller. Třinec naopak početní výhodu nevyužil a neuspěl ani v závěru v minutové power play.

41. kolo hokejové extraligy:
HC Kometa Brno - HC Oceláři Třinec 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
Branka a nahrávky: 46. Mueller (Zaťovič, M. Erat). Rozhodčí: Jeřábek, Úlehla - Jindra, Zíka. Vyloučení 4:3, navíc Plekanec (Brno) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 7131.
Brno: Vejmelka - O. Němec, Mlčák, Bartejs, Pyrochta, Svozil, Gulaši, Malec - Mueller, Š. Stránský Zaťovič - M. Erat, Plekanec, Orsava - Kucsera, Rákos, Kusko - Horký, Střondala, Plášek. Trenér: Zábranský.
Třinec: Kváča - M. Doudera, Zahradníček, Adámek, Galvinš, Roth, Gernát - M. Růžička, P. Vrána, Wolski - Hrňa, Marcinko, M. Stránský - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski - Dravecký, Polanský, Adamský - Hrehorčák. Trenér: Varaďa.

Reklama

Související témata: