Hlavní obsah

Hübl skóroval po jedenácti zápasech. A hned dvěma zásahy skolil Plzeň

Předposlední Litvínov získal nečekaně snadno skalp druhého celku tabulky hokejové extraligy! Při výhře 5:1 zazářil autor dvou gólů Viktor Hübl a čerstvá posila Michal Moravčík, který přišel právě z Plzně minulý týden a tento duel byl jeho domácí premiérou v litvínovském dresu.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

František Gerhát z Litvínova se raduje z prvního gólu se spoluhráčem Richardem Jarůškem.

Článek
Fotogalerie

Viktor Hübl skóroval znovu po jedenácti utkáních. „Nebyl jsem z toho čekání ale nějak nervózní. Věřil jsem, že góly přijdou. Zajímá mě ale hlavně konečný výsledek, který je proti Plzni velmi pozitivní," oddechl si kanonýr.

Ten odehrál už 1034 zápasů v základní části extraligy, čímž vytvořil rekord soutěže, a další starty v minulosti přidával i v play off. „Zatím to moc nesleduji. Možná až po kariéře si někdy sednu a řeknu si, že těch zápasů bylo hodně. Teď mám dobré pocity z toho, že jsme vyhráli. Potřebujeme každý bod a díváme se v tabulce hlavně dolů. Snad se odlepíme z příček, které hrozí sestupem, a nějakým způsobem zachráníme sezonu," uvažoval hrdina utkání.

Litvínovští včetně Hübla si moc pochvalují novou posilu v podobě Michala Moravčíka. „Je to paráda. Asi se k nám snesl jako z čistého nebe, hodně nám pomůže. Hraje opravdu velmi dobře. Ale nemůžeme se uspokojovat tím, že jsme nad Plzní vyhráli 5:1. I když nás v pátek čeká důležitý zápas v Pardubicích, ještě se hraje skoro celá poslední čtvrtina základní části. Ve hře je hodně bodů. A ideální by bylo uspět samozřejmě už v Pardubicích," mínil veterán a tahoun litvínovského celku.

Moravčík je v Litvínově spokojen

Zkušený obránce Michal Moravčík v této sezoně vyhrál s Plzní třikrát nad Litvínovem a nyní poprvé slavil výhru v opačném gardu. „Je to hezké," glosoval svou bilanci.

Moravčík nastoupil i proti nejproduktivnějšímu hokejistovi extraligy Milanu Gulašovi, který byl ještě minulý týden jeho spoluhráčem. „Na Milana jsem se ale nijak speciálně nezaměřoval. Kdybych ho hlídal osobně, třeba mi mě nějak vykoupal," usmál se litvínovský hokejista. Přesun od Indiánů si zatím náramně pochvaluje. „Hraji spoustu minut a nemohu si na nic stěžovat. Ale jeden hráč sám nic nezmůže. Doufám, že hlavně přidáme další body jako mužstvo," dodal.

Reklama

Související témata: