Hlavní obsah

Třinec poprvé vyhrál, Zlín zničil kapitán Peterek

TŘINEC

Hokejisté Třince se v 6. kole extraligy dočkali prvního vítězství. Jediné mužstvo, které ještě čekalo na výhru, nasměroval k triumfu nad Zlínem svým hattrickem kapitán Jan Peterek. Ke třem bodům Ocelářům pomohla skvěle zvládnutá první třetina, v níž hosté třikrát inkasovali.

Článek

Na rozhodnutí zápasu stačilo domácím necelých sedmnáct minut. Už po 111 vteřinách otevřel skóre zlínskou obranou opomenutý Peterek, pak se povedla Ocelářům nádherná souhra při početní výhodě a potřetí Murína pokořil nevědomky Štefanka bruslí.

Zlínští zaostávali v soubojích i pohybu, hosté se těžko srovnávali s agresivním napadáním a měli štěstí při Skořepově tyčce. Zlín probudila až přestávka, jenže na trefy hostů v přesilovkách dokázal pohotově odpovídat Peterek, který dokonal svůj hattrick 19 s před druhou sirénou dokonce ve vlastním oslabení.

V poslední třetině se na ledě objevily gólmanské dvojky, ale domácí ještě přidali tři góly, když využili dvě početní výhody. Peterek ještě 28 s před koncem ke třem gólů přidal i asistenci.

Oceláři Třinec - RI Okna Zlín 8:2 (3:0, 2:2, 3:0)
Branky a nahrávky: 2. Peterek (Malec), 5. Martynek (D. Květoň), 17. Štefanka (Pácal), 34. Peterek (Sekeráš), 40. Peterek (Pácal), 43. Martynek (Seman), 50. Tomas (Pácal), 60. Štefanka (Peterek) - 24. Mokrejš (Vosátko), 37. Vosátko (Leška). Rozhodčí: Minář - Lederer, Tošenovjan. Vyloučení: 8:8. Využití: 2:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 3136.
Třinec: Čechmánek (41. Vojtek) - Sekeráš, Švarný, Seman, Malec, Andersons, Pácal - Zálešák, Polanský, Tomas - Tomík, Štefanka, Steber - Peterek, Martynek, D. Květoň - Korhoň, Kolusz, Skořepa. Trenéři: Marek, Juřík a A. Mach.
Zlín: Murín (41. J. Čech) - Hamrlík, Galvas, Nosek, Zubíček, Vosátko, Lučka, od 21. navíc Ďurák - Balaštík, Leška, Mokrejš - Okál, M. Čech, F. Čech - Kubiš, Balán, R. Pšurný - od 21. navíc Piluša, Ondráček. Trenéři: Bokroš a Stuchlík.

Reklama

Související témata: