Hlavní obsah

Sparta - Vítkovice 4:2Léčba Hořavou zatím zabírá, Sparta slaví další výhru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Buchtele 1 : 0
31. Bukarts 1 : 1
36. Buchtele 2 : 1
38. Forman 3 : 1
43. Forman 4 : 1
59. Mallet 4 : 2
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Druhý zápas pod novým trenérem = druhá výhra. Po Kometě si hokejisté Sparty pod vedením kouče Miloslava Hořavy poradili i s Vítkovicemi, které v předehrávce 48. kola extraligy porazili 4:2. Dvěma góly a jednou asistencí se na tom podíleli útočníci Buchtele a Forman. Pražané se tak v neúplné tabulce posunuli na druhé místo, Ostravané padli po předchozích čtyřech vítězstvích v řadě a zůstávají dvanáctí.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Hokejová Sparta slaví. Jan Buchtele (třetí zleva) se raduje se spoluhráči z gólu ve vítkovické síti.

Článek
Fotogalerie

Neubývá. Sparťanská marodka se naopak stále rozšiřuje, takže proti Ostravanům se domácí museli obejít bez obránců Koistinena, Piskáčka, Janduse a útočníků Kvapila, Přibyla, Růžičky a Tomáška.

Přesto šli Pražané už ve čtvrté minutě do vedení, když Buchtele v úniku zamířil přesně nad vyrážečku gólmana Svobody. A kdyby další sólo proměnil Pech či Sukeľ pálil lépe z mezikruží, mohly Vítkovice po prvním dějství prohrávat výraznějším rozdílem.

Hned zkraje druhé třetiny Rousek při přečíslení dvou na jednoho netrefil odkrytou hostující klec, ještě větší tutovkou ale na druhé straně pohrdl Rosandič, který trestuhodně minul zcela prázdnou branku za bezmocným Machovským. Přesto se hosté vyrovnání dočkali. V 31. minutě vypálil z pravého kruhu Bukarts, který ve Vítkovicích hostuje právě ze Sparty, a vymetl pravou šibenici.

Spartě ovšem trvalo jen necelých pět minut, aby si ztracený náskok vzala zpátky. Při přesilovce putoval puk od Pecha přes Formana až k Buchtelemu, jenž ho doklepl do sítě a poprvé v sezoně se mohl radovat z dvougólového zápisu v jednom utkání. O dvě a půl minuty později mohl dokonce dokonat hattrick. Svoboda ale jeho pokus vyrazil, nicméně jen k Formanovi, od jehož brusle skončil kotouč v brance. Protože nešlo o úmyslné kopnutí, sudí po poradě s kolegou u videa trefu uznali.

A když znovu Forman na začátku třetího dějství uspěl v přesilovce s bekhendovou dorážkou, mohla už být Sparta definitivně v klidu. V oslabení navíc pláchli agilní Forman s Buchtelem, druhému jmenovanému ale radost z hattricku překazil zákrokem lapačkou vítkovický brankář. 100 vteřin před koncem základní hrací doby hosté zásluhou Malleta snížili na 2:4 a po oddechovém čase zkusili i hru bez brankáře, víc už ale nestihli.

Předehrávka 48. kola extraligy
Sparta - Vítkovice 4:2
Branky a nahrávky: 4. Buchtele (T. Pavelka), 36. Buchtele (M. Forman, Pech), 38. M. Forman (Buchtele), 43. M. Forman (Košťálek, Pech) - 31. Roberts Bukarts (J. Hruška, Lakatoš), 59. Mallet (Dudas, Rosandič). Rozhodčí: Šindel, Šír - Klouček, Ganger. Vyloučení: 4:6. Využití: 2:0. Diváci: 5684.
Sparta: Machovský - Blain, Kalina, T. Pavelka, R. Jeřábek, Košťálek, Tomáš Dvořák - Řepík, Sukeľ, Rousek - Říčka, Smejkal, A. Kudrna - M. Forman, Pech, Buchtele - Dvořáček, T. Pšenička, Kropáček. Trenér: Hořava.
Vítkovice: M. Svoboda - Trška, Štencel, Dudas, Rosandič, R. Černý, Výtisk, L. Kovář - Lakatoš, J. Hruška, Roberts Bukarts - Schleiss, O. Roman, Baláž - Mallet, R. Veselý, Dej - T. Kubalík, Werbik, Dočekal. Trenér: Trličík.

Reklama

Související témata: