Hlavní obsah

Další kouč pro Spartu? Hořava s Jandačem jdou do toho

Praha
Aktualizováno

Dojednáno! Hokejový trenér Josef Jandač se vrací do Sparty, kterou bude společně trénovat s Miloslavem Hořavou. Bývalý reprezentační kouč se vrací do pražského klubu po necelých čtyřech letech. "Jsem moc rád, že se Josef Jandač rozhodl kývnout na nabídku a doplnit náš trenérský tým. Na spolupráci s ním se moc těším," reagoval na rozhodnutí Hořava.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Josef Jandač povede spolu s Miloslavem Hořavou pražskou Spartu

Článek

„Dlouho jsme se bavili, Hořava mě přesvědčil, máme podobný pohled na hokej," řekl Sport.cz jedenapadesátiletý trenér, který v minulosti se Spartou uhrál v extralize druhé a třetí místo.

Jandač s Hořavou budou tým společně trénovat už ve čtvrtek dopoledne. Rozdělení pravomocí není ještě přesně dané, ale Hořava by měl mít na starosti obránce a Jandač útočníky. "Podařilo se nám dát dohromady opravdu silný trenérský tandem založený na obrovském vzájemném respektu. Pan Jandač prostředí Sparty zná, má za sebou zkušenosti ze zahraničí i národního týmu. Věřím, že bude vhodně doplňovat pana Hořavu a společně dotáhnou náš tým na nejvyšší příčky," vyjádřila se k novince generální manažerka klubu Barbora Snopková Haberová.

V pondělí se objevily informace, že právě Jandač by se mohl na Spartu vrátit. Do středy mělo být jasno. Stalo se. „Nějaký čas už nabídku řeším, na všechno je hrozně málo času," řekl bývalý trenér národního týmu v pondělí.

Uběhlo pár desítek hodin a je jasno. Jandač je ve Spartě. "Ze strany Sparty jsem cítil velký zájem, ať už pod pana Hořavy, tak od sportovního vedení i nového majitele. Uvědomil jsem si, že tuto nabídku bych neměl odmítnout. Chci se se Spartou porvat o úspěch v play off," řekl krátce po oznámení Jandač.

Josef Jandač a jeho trenérské štace
2001/2003Liberec
2004/2008České Budějovice
2010/2011Pardubice
2011/2012Sparta Praha
2012Lev Praha
2012/2016Sparta Praha
2016/2018Česká reprezentace
2018/2019Magnitogorsk
2020/?Sparta Praha

Pro oba trenéry půjde o první bližší spolupráci, Jandač přiznal, že se dokonce osobně neznají. „Právě proto jsme měli tu schůzku, na které jsme si řekli své pohledy. Měl jsem z ní velmi příjemný pocit, pohled na hokej máme velmi podobný. I na systémové věci, trénink, jeho strukturu, režim atd."

Sport.cz vám ve středu přinese velký rozhovor s Josefem Jandačem.
Myslíte, že bude spolupráce nových trenérů fungovat?
Ano
68,3 %
Ne
24,8 %
Nevím
6,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 3335 čtenářů.

Reklama

Související témata: