Hlavní obsah

Ústí n. Labem - Pardubice 1:4Pardubice vyhrály v Ústí nad Labem a poprvé získaly tři body

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Koukal 0 : 1
15. Starý 0 : 2
26. P. Sýkora 0 : 3
32. Klimt 1 : 3
58. Somík 1 : 4

Hokejisté Pardubic se v nedělním dvanáctém extraligovém kole dočkali na ledě Ústí nad Labem premiérové výhry v normální hrací době v letošní sezóně. Východočeši porazili nováčka nejvyšší soutěže 4:1 a opustili tak poslední místo v tabulce.

Článek

V brance domácích se představila dvojka Zikmund, kterého vyzkoušel již ve třetí minutě Koukal. Stejný hráč o tři minuty později otevřel skóre, když využil chybu Hořavy. Pardubice měly i další šance, ale Zikmund byl pozorný. V deváté minutě se dostali do přečíslení Klimt s Evanem, ale Klimt možné kombinace nevyužil a rozhodl se pro nepřesnou střelu.

V další šanci na srovnání Špirko nebezpečně tečoval v těsné blízkosti před Lašákem. Gólu se dočkali opět hosté, když v 16. minutě využili početní převahy. Posmykovu střelu od modré dorazil za Zikmundova záda útočník Starý.

Do druhé třetiny nastoupili hosté v početní převaze, ale domácí se zvýšení skóre ubránili. Na druhé straně se již při hře pět na pět pokusil Lašáka neúspěšně prostřelit od modré Evan, gólem však neskončila ani následná dorážka Klimta. Branky se tak dočkali opět Východočeši, i když sedmému gólu Sýkory v sezoně asi předcházel ofsajd.

Snížit mohl Klimt s Mrázkem, ale Lašák držel čisté konto. Slovenský gólman zlikvidoval i slibnou příležitost Antoše v přesilové hře a snížit se Lvům nepodařilo ani při dvojnásobné přesilové hře. V následující klasické výhodě však už Klimt mířil přesně a Lašáka překonal. Stejný hráč mohl o chvilku později přidat svůj druhý gól, ale tentokráte neuspěl. Podobně dopadli i Janků, agilní Špirko, Evan či kapitán Antoš.

Festival nevyužitých šancí pokračoval i v závěrečné dvacetiminutovce. Zvýšit vedení hostů mohl Tvrdík, ale neuspěl jako po Kloboučkově chybě osamocený Pivko. Přesto, že třetí třetina byla hlavně ve znamení bránění dvoubrankového náskoku Pardubic, bylo k vidění několik pěkných hokejových situací. Předvedli se například Sýkora s Blažkem či Liščák s Kloboučkem. Šanci na zvýšení skóre měli Ondřej se Somíkem, kteří se ocitli v přečíslení dva na jednoho a nebezpečně pro domácí vypadala i akce Cetkovského. V závěru utkání při dvoubrankovém rozdílu odhodlali domácí k téměř dvouminutovému power play, ale místo snížení počtvrté inkasovali.

Slovan Ústečtí Lvi - Moeller Pardubice 1:4 (0:2, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávka: 33. Klimt (T. Martinec) - 6. Koukal (Cetkovský), 16. Starý (Posmyk), 27. P. Sýkora (Blažek), 59. Somík. Rozhodčí: Turčan - Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 7:6, navíc P. Sýkora (Pardubice) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 5817.
Ústí nad Labem: Zikmund - A. Novotný, Vágner, Ficenc, Hořava, Zeman, J. Evan, Pojkar, Zápotočný - Janků, Pazourek, Antoš - Mrázek, Liščák, Hašek - Špirko, T. Martinec, Klimt - A. Šaffer, Heřman, Klobouček. Trenéři: V. Evan a M. Mach.
Pardubice: Lašák - Richter, Kolář, Snopek, Havíř, Posmyk, Linhart, Píša - P. Sýkora, Blažek, Tvrdík - Somík, Pivko, Ondřej - Starý, Koukal, Cetkovský - Klejna (6. Rolinek), Rákos, Zohorna. Trenéři: Říha a Rohlík.

Reklama

Související témata: