Hlavní obsah

Litvínov - Sparta 5:4Samostatné nájezdy rozhodly o výhře Litvínova nad Spartou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Jánský 1 : 0
5. Vobořil 2 : 0
12. Benda 3 : 0
13. Dragoun 3 : 1
33. Vaic 3 : 2
38. Reichel 4 : 2
56. Nedvěd 4 : 3
59. Ton 4 : 4
65. Jenáček 5 : 4

LITVÍNOV

Na zimní stadión Ivana Hlinky přijela v rámci 15. kola hokejové O2 extraligy pražská Sparta. Pro litvínovské fanoušky nejočekávanější zápas podzimu začal lépe pro černožluté, kteří v průběhu vedli o dvě branky. Hosté srovnali sekundu před koncem střelou Petra Tona. V prodloužení diváci gól neviděli. Jediným úspěšným exekutorem nájezdů byl Jenáček.

Článek

První prověřili muže v brance litvínovští hokejisté, když ve druhé minutě vypálil nebezpečně od modré Milan Vobořil. Na druhé straně zahrozili ve třetí minutě hosté, ale v bezprostřední blízkosti síť nerozvlnili.

Gólově divokou první třetinu načali domácí ve 4. minutě brankou Jánského do horní části brány. Další rány zasadili černožlutí hostům v šesté a třinácté minutě z hole Vobořila a Bendy, který potrestal nepřesnou sparťanskou rozehrávku ve středním pásmu.

Rozjeté Chemiky přibrzdil ve 14. minutě sparťan Dragoun a zakončil gólový účet prvních dvaceti minut.

Sparťané zatlačili po přestávce domácí do obranného pásma, ale obléhání Hüblovy svatyně se dlouho nedařilo vyjádřit gólově. Ve 33. minutě měli domácí šanci z brejku zvýšit, ale po blafáku Černého zazvonila tyč. „Nedáš, dostaneš,“ se vyplnilo a z následného úniku Zelenky s Vaicem, poslal druhý jmenovaný dorážku do odkryté klece.

Domácí kontaktní gól k zemi nesrazil a litvínovský kapitán Reichel šikovnou tečí zařídil, že šli černožlutí do třetího dějství s dvoubrankovým náskokem.

Dvoubrankové manko smazali sparťané sekundu před koncem zásluhou Petra Tona. Přes několik šancí na obou stranách dospělo utkání do loterie samostatných nájezdů. Jediným úspěšným exekutorem byl litvínovský Jenáček. Nejblíže ze sparťanů byl ke gólu Nedvěd, jeho pokus však skončil na tyči.

<tbody><tr class="invert"><td><strong>Litvínov - Sparta Praha 5:4 po sam. nájezdech</strong> (3:1, 1:1, 0:2 - 0:0) </td></tr><tr class="highlight"><td><strong>Branky a nahrávky:</strong> 4. Jánský (Branda), 6. Vobořil (Lukeš), 13. Benda (Machulda), 39. Reichel (Koma), rozhodující sam. nájezd Jenáček - 14. Dragoun (Havel), 34. Vaic (Zelenka), 57. P. Nedvěd (Ton), 60. Ton (Vykoukal). Rozhodčí: Bolina - Kalivoda, Charvát. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:1. Diváci: 5525. </td></tr><tr><td><strong>Litvínov:</strong> Franěk (21. J. Hübl ml.) - Šlégr, Koma, Vobořil, Skuhrovec, Punčochář, Tůma, Poživil - Kubinčák, Reichel, Lukeš - Jánský, Branda, Sklenička - Machulda, Benda, Jenáček - Černý, Rindoš, Bednařík. Trenéři: J. Hübl st. a Rosol. </td></tr><tr><td><strong>Sparta:</strong> Duba (13. Štefl, na sam. nájezdy zpět Duba) - Ptáček, Jerofejevs, Vykoukal, Jan Hanzlík, J. Nedvěd, Černošek - Netík, P. Nedvěd, Sivek - Ton, Štrba, Langhammer - Melichárek, Vaic, Podlešák (21. Zelenka) - Dragoun, Havel, Hromas. Trenéři: Výborný a Jelínek. </td></tr></tbody>

Reklama

Související témata: