Hlavní obsah

Plzeň - Karlovy Vary 3:1Západočeské drama poslalo Indiány před Spartu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Kantner 1 : 0
10. Jánošík 2 : 0
44. Vondráček 2 : 1
59. Straka 3 : 1
Záznam online reportáže

lik, panSport.cz
Aktualizováno

Hokejisté Plzně zdolali v předehrávce 44. kola extraligy Karlovy Vary 3:1 a ukončili sérii tří porážek. Západočeské derby rozhodli domácí dvěma góly během úvodní třetiny, hosté stačili ve třetí dvacetiminutovce pouze snížit a prohráli třetí ze čtyř vzájemných zápasů v sezoně. Indiáni se posunuli na druhé místo o bod před Spartu.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Střelec Adam Jánošík (uprostřed) se raduje z druhého gólu Plzně.

Článek
Fotogalerie

Hosté vstoupili do utkání aktivněji, Plzeň ale hrozila z brejků. Po Kaňákově přihrávce netrefil odkrytou branku Kantner a za chvíli nevyšlo Indiánům ani přečíslení dva na jednoho. V osmé minutě už se po ideální Robově přihrávce zblízka trefil Kantner.

Ze samostatného úniku nedokázal vzápětí odpovědět Beránek, jenž neprostřelil gólmana Frodla, a chvíli nato agilní Polák z úhlu trefil jen levou tyč. Naopak v 10. minutě tečoval Kaňákovu střelu Jánošík mimo dosah brankáře Novotného a hosté prohrávali 0:2.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Domácí hráči se radují z úvodní branky zápasu.

Poté převzali iniciativu domácí, Strakovu šanci zlikvidoval Novotný a před pauzou nevyužili přesilovou hru. Ve 22. minutě se gólman Energie zaskvěl na brankové čáře proti Kantnerovu bekhendovému zakončení a směrem dopředu se znovu osmělili i dobře bruslící hosté.

Početní výhodu nezužitkovali a před polovinou utkání při přečíslení tváří v tvář Frodlovi neuspěl Kohout. Na druhé straně z protiútoku v podobné pozici neskóroval osamocený Rob. Energie sahala po kontaktním gólu, individuální průnik však úspěšně nezakončil ani čerstvý reprezentant Flek.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva Martin Rohan z Karlových Varů, Adam Jánošík z Plzně (dává druhou branku Plzně) a brankář Karlových Varů Filip Novotný

Na začátku závěrečné třetiny domácí sice přečkali Kodýtkovo vyloučení, ale ve 44. minutě nechali příliš prostoru před brankou Vondráčkovi na gól na 1:2. Vzápětí mohl z mezikruží vyrovnat volný Polák, jemuž radost překazil Frodl. Svůj tým podržel i jeho protějšek Novotný, který během plzeňské přesilovky zastavil Gulašovu ránu a při krátkém oslabení tři na pět i Kantnerův volej.

Poslední příležitost na zvrat hosté promarnili v 56. minutě. Kodýtkův faul přes četnou střelbu nepotrestali a naopak při hře Energie bez brankáře upravil Straka na konečných 3:1.

Předehrávka 44. kola extraligy:
HC Škoda Plzeň - HC Energie Karlovy Vary 3:1 (2:0, 0:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 8. Kantner (Rob, V. Němec), 10. Jánošík (L. Kaňák), 59. Straka (Gulaš) - 44. Vondráček (Vildumetz, Šenkeřík). Rozhodčí: Hodek, Hradil - Bryška, Špringl. Vyloučení: 3:3. Bez využití. Diváci: 5960.
Plzeň: D. Frodl - Čerešňák, Budík, L. Kaňák, Jánošík, Vráblík, Jank, Pulpán - Gulaš, Mertl, P. Zdráhal - Rob, V. Němec, Kantner - Pour, Kodýtek, P. Straka - M. Heřman, Kolda, Vracovský. Trenér: Čihák.
Karlovy Vary: F. Novotný - Stříteský, Šenkeřík, Weinhold, Graňák, Plutnar, M. Rohan, D. Mikyska - Flek, Gríger, T. Rachůnek - O. Beránek, Vildumetz, T. Mikúš - Kohout, Černoch, V. Polák - Vondráček, Skuhravý, Koblasa. Trenér: Pešout.

Reklama

Související témata: