Hlavní obsah

Liberec - Třinec 5:2Obměněný Liberec nezaváhal a doma porazil Třinec 5:2

MinutaMin. Tým Hráč Akce
26. Hunkes 1 : 0
30. Bartovič 2 : 0
33. Šachl 3 : 0
43. Čermák 4 : 0
46. Plodek 5 : 0
52. Hampl 5 : 1
57. Malec 5 : 2

LIBEREC

Hokejisté Liberce po obměně kádru v reprezentační přestávce bez potíží zvládli domácí zápas s Třincem a v 20. kole extraligy porazili Oceláře lehce 5:2. Bílí Tygři tak ztrácejí na vedoucí Slavii jen dva body a navíc mají zápas k dobru. Severomoravané klesli po druhé porážce za sebou ze čtvrtého na páté místo.

Článek

Po ochodu Hniličky do ruské Ufy se v dobrém světle ukázala posila z Vítkovic Pinc, který držel čisté konto až do 53. minuty. Branku si připsala i další posila, slovenský útočník Bartovič, a v sestavě nechyběla ani třetí čerstvá akvizice Blatný.

První třetina začala poměrně zostra. Po necelé půl minutě byl vyloučen na domácí straně Moravec, o minutu později si šel odpočinout i hostující Malec. Ani jeden z týmů ale nedokázal první nabídnutou výhodu využít. V první části se vylučovalo ve velkém počtu na obou stranách, jen za prvních deset minut udělil sudí Rejthar hned sedm dvouminutových trestů.

Důležité akce se udály až ve druhé části. Domácí byli aktivnějším týmem, ale Oceláře držel spolehlivě chytající Čechmánek, který se při Vojtkově formě objevil v brance Třince poprvé od konce září. První gól utkání obstaral ve 27. minutě domácí obránce Hunkes. Ve 31. minutě se prosadil také Bartovič, který objel branku a prostřelil gólmana hostů mezi betony.

Liberec vedl po druhé části o tři branky

Severočeši byli při chuti a dokázali přidat i třetí zásah. Po přihrávce obránce Zíba se do puku opřel Šachl a trefil se přesně do pravého dolního rohu. Do konce třetiny se žádný z týmů nedostal do nebezpečnějšího zakončení a tak Liberec vedl po druhé části o tři branky.

Do poslední třetiny vstoupili lépe domácí, kteří se tlačili do zakončení, ale hosty několikrát podržel gólman. Ve 44. minutě se již ale Liberec prosadil počtvrté. Po nepovedené střela Kašpaříka se k dorážce dostal Čermák a přesným bekhendem pokořil Čechmánka. O tři minuty později domácí vedli již 5:0, když Plodek nastřelil puk z rohu hřiště a brankář Třince si kotouč srazil za záda. Liberec poté hrál v poklidu a držel Třinec v obranném pásmu.

Z ojedinělé šance se ale hosté dokázali prosadit. Po chybě v domácí defenzivě se ke střele dostal Hampl a pokazil novému brankáři Liberce Pincovi čisté konto. Hosté se po vstřelené brance snažili o další snížení, ale dobře chytající Pinc domácí podržel. V 58. minutě už byl ale krátký na dorážku Malce.

Bílí Tygři Liberec - Oceláři Třinec 5:2 (0:0, 3:0, 2:2)
Branky a nahrávky: 27. Hunkes (Klimenta), 31. Bartovič (Hunkes), 33. Šachl (Zíb), 44. L. Čermák (Kašpařík), 47. Plodek (Víšek) - 53. Hampl (Steber), 58. Malec. Rozhodčí: Rejthar - Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 7:10. Využití: 1:1. Diváci: 4985.
Liberec: Pinc - Moravec, Jiruš, Hunkes, Krstev, Žabka, Zíb, Holub, Kočí - L. Čermák, Kašpařík, S. Procházka - Klimenta, Plodek, Víšek - Blatný, Šachl, Bartovič - od 21. navíc Vantuch, Dušek, Špaček. Trenéři: Gregor, V. Čermák a Kapoun.
Třinec: Čechmánek - Sekeráš, Pácal, Seman, Malec, Kroupa, Andersons, Švarný, Výtisk - Kolusz, Štefanka, Korhoň - D. Květoň, Peterek, Martynek - Tomík, Zálešák, Skořepa - od 21. navíc Tomas, Hampl, Steber. Trenéři: Juřík, Marek a A. Mach.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články