Hlavní obsah

Slavia - Litvínov 7:1Slavia rozstřílela Litvínov a zůstává v čele extraligy

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Růžička 1 : 0
26. Duda 2 : 0
46. Beránek 3 : 0
47. Micka 4 : 0
50. Šlégr 4 : 1
50. Sloboda 5 : 1
52. Doležal 6 : 1
55. Žižka 7 : 1

PRAHA

Hokejisté pražské Slavie deklasovali v pátečním 21. kole O2 extraligy Litvínov 7:1 a zůstávají tak na prvním místě v tabulce. Pod výhru Pražanů se podepsal zejména Radek Duda, který jednu branku vstřelil sám a dvě připravil. Nepřetrženy tak zůstaly série obou mužstev. Zatímco Růžičkův tým v této sezóně na domácím ledě ještě neprohrál, Severočeši dosud venku neokusili pocit vítězství.

Článek

Hosté přijeli do Prahy bez zraněného Bendy, slávistům naopak pro nemoc scházel reprezentační útočník Bednář. V litvínovské brance se objevil Petr Franěk, pro něhož to byl první zápas proti Růžičkově týmu, z kterého musel v minulé sezóně kvůli neuspokojivým výsledků odejít. Úvod utkání byl z obou stran opatrný, diváky tak alespoň pobavil bodyček litvínovského Černého, kterým poslal k zemi obránce Slobodu.

Zajímavější, ryze hokejové momenty, přinesla až 11. minuta. Nejprve první slávistický útok rozebral obranu Chemiků, osamocený Hruška ale z bezprostřední blízkosti nedokázal zvednout puk nad Fraňkův beton. V téže minutě vystihl špatnou rozehrávku Žižky hostující kapitán Reichel a upaloval sám na gólmana Svobodu. Ten ale jeho pokus těsně nad ledem stačil vykopnout.

Lukeš zmařil šanci Micky

V 18. minutě se do dobré příležitosti prodíral slávista Micka, vracející se Lukeš mu ale obětavým skokem pod nohy šanci zmařil. O minutu později pálil nebezpečně Vondrka, ani on však neuspěl. Litvínov se ale ze slávistických šancí nepoučil a v 19. minutě přišel trest. Růžička se ocitl sám před Fraňkem a přesně trefil mezeru mezi jeho betony, čímž poslal Slavii do vedení.

Druhá třetina začala šancí domácího Červenky, jeho pokus ale skončil nad brankou. V 26. minutě se před Fraňka dostal opět Červenka, ani nadvakrát ale neuspěl. Hned nato si své názory pomocí pěstí vyměnili domácí Micka s litvínovským Skuhrovcem. Minutu poté se Pražané radovali z druhého gólu. Kadlecovo bomba od modré při přesilovce trefila jen spoluhráče Dudu, ten se ale ze všech hráčů na ledě dokázal nejrychleji zorientovat a zusunul kotouč za bezmocného Fraňka. Chemici se navíc museli na dalších deset minut obejít bez svého kapitána Reichela, který obdržel osobní trest za nesportovní chování.

Prokletí slávisty Červenky pokračovalo i nadále, v 38. minutě mu v samostatném úniku překazil radost pohotovým zákrokem Franěk. Minutu před koncem prostřední části hry na sebe znovu upoutal Reichel. Po nezištné přihrávce na něj zívala úplně prázdná klec, zkušený matador ale střelou z první přestřelil. V následném přerušení hry dlouho nevěřícně kroutil hlavou.

Beránek uspěl s dorážkou

V 45. minutě těsně před Svobodou chytře tečoval nahozený puk Rindoš, slávistický brankář ale jeho pokus i s trochou štěstí zlikvidoval. V 47. minutě vypálil tvrdě z voleje Lukeš, touš ale skončil na Svobodově pravém betonu. V téže minutě ale udeřilo znovu na druhé straně. Kadlecovu ránu od modré Franěk jen vyrazil před sebe a slávistický kapitán Josef Beránek byl s dorážkou úspěšný.

O minutu později už litvínovské šance na bodový zisk zhasly úplně. Micka vyslal z pravého křídla poměrně málo nebezpečnou střelu na hostujícího gólmana, ten ale své betony sklapl pozdě a Slavia tak vedla již 4:0. První branky se Litvínov dočkal v 51. minutě při vlastním oslabení. Podruhé v zápase chyboval při rozehrávce Žižka, Šlégr si elegantně pohrál se Svobodou a snížil na na 1:4.

Slavia ale odpověděla bleskově. Hned z protiútoku prostřelil Fraňka tvrdou střelou obránce Sloboda. Obě braky od sebe dělilo pouhých 21 vteřin. O dvě minuty později navíc litvínovský brankář inkasoval pošesté. Růžička po pěkné individuální akci připravil stoprocentní šanci pro Doležala, který zasouval do poloodkryté branky. Sedmý gól Pražanů přidal po sérii odrazů obránce Žižka. Slavia tak zejména díky poslední třetině, v níž dala pět gólů, rozstřílela Litvínov a i nadále zůstává v čele extraligy.

<table border="0" cellpadding="2" cellspacing="2" class="table_1"><tbody><tr class="invert"><td>Slavia Praha - Litvínov 7:1 (1:0, 1:0, 5:1)</td></tr><tr><td><strong>Branky a nahrávky</strong>: 19. V. Růžička ml. (Duda), 27. Duda (Kadlec), 47. Beránek (Kadlec), 48. Micka (Rataj), 51. Sloboda (Hlavačka), 53. Doležal (V. Růžička ml.), 56. Žižka (Duda) - 51. Šlégr. Rozhodčí: Jeřábek - Čížek, Prchal. Vyloučení: 5:7, navíc Reichel (Litvínov) 10 min. Využití: 4:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 5743.</td></tr><tr><td><strong>Slavia Praha</strong>: A. Svoboda - Kadlec, Vašíček, Hlavačka, Kolařík, Sloboda, Žižka, Němeček, Drtina - D. Hruška, Beránek, Tomica - Micka, Rataj, Sup - Borovanský, Červenka, Vondrka - Duda, V. Růžička ml., Doležal. Trenéři: V. Růžička st. a Kalous.</td></tr><tr><td><strong>Litvínov</strong>: Franěk - Koma, Hranáč, L. Poživil, Šlégr, Vobořil, Skuhrovec, Punčochář, Tůma - Kubinčák, Reichel, Lukeš - Trávníček, Branda, Jenáček - Jánský, J. Černý, Sklenička - Machulda, Rindoš, Bednařík. Trenéři: J. Hübl st. a Rosol.</td></tr></tbody></table>

Reklama

Související témata: