Hlavní obsah

Sparta - Karlovy Vary 1:2Sparta doma potřetí za sebou prohrála, K. Vary uspěly v nájezdech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
41. Langhammer 1 : 0
52. Procházka 1 : 1
65. Padělek 1 : 2

PRAHA

Hokejisté pražské Sparty si ve 23. kole extraligy připsali již třetí domácí prohru po sobě, když podlehli Karlovým Varům 1:2 po samostatných nájezdech. Rozhodující gól vstřelil Aleš Padělek. Energie se dočkala venku vítězství po pěti porážkách za sebou.

Článek

V rozkouskované úvodní třetině byla prvním náznakem dobré střelecké příležitosti Langhammerova bomba, s níž si však poradil hostující gólman Mensator. Stejně dobře jako jeho protějšek si vedl i Štefl v brance Sparty při nepříjemné dorážce Hluchého. V šesté minutě se na konci Dragounovy přihrávky zjevil sám před Mensatorem Vaic, na lepší zakončení byl však až příliš blízko brankovišti Energie.

Krátce poté projel celým kluzištěm Dragoun a poněkud nenápadnou akci zakončil pěknou ranou zápěstím, jenž zazvonila na pravou Mensatorovu tyč. Ve 12. minutě se dostali Západočeši při brejku do přečíslení dvou na jednoho, zakončující Kumstát však neuspěl ani s dorážkou své vlastní střely, když mu radost překazil Štefl. Do kabin tak oba týmy zamířily za bezbrankového stavu.

Druhé dějství mělo rychlejší spád a v T-Mobile Areně se hrál čím dál zajímavější hokej. Krátce po přestávce uzamkla Sparta hosty v jejich obranném pásmu, po Tonově šanci však skórem nepohnula ani následná sprška střel. Ve 24. minutě se naopak díky přesilovce usadili hosté před brankou Sparty, dvě parádní rány vyslal Dobroň, ale při té první ho se štěstím vychytal Štefl a po té druhé děkovně poklepal strážce sparťanské svatyně na horní tyčku.

Poté, co se základní hrací doba přehoupla do své druhé poloviny, přišly opět chvíle domácích, kteří hráli výrazně lépe, než při posledních dvou domácích prohrách s Kladnem či Ústeckými Lvi, tedy týmy z chvostu tabulky. Po Vaicově přihrávce však Hromas minul a krátce na to po akci Netíka pálil z ideální pozice Sivek, Mensator však hřbetem lapačky stihl vytěsnit jeho ránu na horní tyčku, od níž se puk odrazil pouze před brankovou čáru. Na druhé straně ve 33. minutě jen těsně minul Grof.

Padělek rozhodl v nájezdech 

Čekání na gól ve vyrovnaném zápase skončilo v čase 41:54. Langhammer našel odražený puk, s nímž zacílil přesně za záda povyjetého Mensatora i jednoho z hostujících obránců zaskakujícího na brankové čáře. Ve 46. minutě mohl vyrovnat Kumstát a především při dorážce jeho střely dojíždějící Košťál, stoprocentní šanci však parádně zlikvidoval Štefl.

Ani on se však ve velkém představení obou brankářů nakonec nedočkal čistého konta: při Pechově akci v 53. minutě se pokusil hostujícímu forvardovi vypíchnout kotouč holí, ten však jeho záměr vystihl a rychle přihrál na střed hřiště, odkud do prázdné branky zamířil neomylně Milan Procházka. Půlminutku před koncem 60. minuty ještě čaroval Skuhravý, při své krasojízdě povytáhl Štefla ven z branky, ale z ostrého úhlu nedokázal zamířit přesně a o vítězi duelu tak musela rozhodnout další fáze utkání.

Prodloužení vyloženou šanci nepřineslo, ale o to zajímavější byly následné samostatné nájezdy. V úvodní sérii neuspěli Ton se Řezníčkem, stejně jako poté Petr Nedvěd, Košťal však mířil přesně. S odpovědí ovšem nezaváhal Netík, a když neproměnil karlovarský Jan Hanzlík, došlo i na prodloužení nájezdů. Padělek v něm uspěl parádním blafákem do bekhendu, zatímco Netík svůj povedený kousek nezopakoval.

Sparta Praha - Energie Karlovy Vary 1:2 po sam. nájezdech (0:0, 0:0, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávka: 42. Langhammer (Ton) - 53. Milan Procházka (Pech), rozhodující nájezd Padělek. Rozhodčí: Kubeš - Čížek, Prchal. Vyloučení: 4:5. Bez využití. Diváci: 4971.
Sparta Praha: Štefl - Ptáček (21. J. Nedvěd), Cunik, Vykoukal, Jan Hanzlík, Černošek, Tabaček - Netík, P. Nedvěd, Sivek - Ton, Langhammer, Štrba - Dragoun, Vaic, Melichárek - od 21. navíc Hromas, Podlešák. Trenéři: Výborný a Jelínek.
Karlovy Vary: Mensator - Dobroň, Řezníček, Grof, Duben, Jiří Hanzlík, Prošek, Němec, Brňák - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Melenovský, Kristek, Skladaný - Bahenský, Padělek, Hluchý - Zucker, Pech, Milan Procházka. Trenéři: Venera, Baďouček a Kněžický.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články