Hlavní obsah

Sparta - Hradec Králové 2:3Nepovedený comeback. Jandač začal ve Spartě porážkou s Mountfieldem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Řepík 1 : 0
30. Klíma 1 : 1
40. Perret 1 : 2
44. Klíma 1 : 3
47. Sukel´ 2 : 3
Záznam online reportáže

Praha

Hokejisté Sparty prohráli ve 44. kole extraligy s Hradcem Králové 2:3. Premiéru trenéra Josefa Jandače na střídačce Pražanů pokazil útočník Kevin Klíma, který vstřelil dvě branky a přidal asistenci. Utkání bylo součástí 11. ročníku charitativního projektu Sparta vzdává hold a sledovalo jej 12 009 diváků.

Kevin Klíma zničil SpartuVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Domácím se skvěle vydařil vstup do utkání. Již ve čtvrté minutě otevřel skóre po Sukeľově přihrávce od mantinelu volný Řepík. Další branku mohl přidat vzápětí Říčka, ale Lukeše, jenž chytal za Mountfield od začátku utkání poprvé od 1. listopadu, nepřekonal.

V polovině první třetiny v koncovce neuspěli Dvořák s Řepíkem, v 18. minutě trefil Dvořáček tyč. Sparta byla aktivnější, na skóre se to však neprojevilo. Hradec byl v ofenzivě neškodný, na Machovského vyslal v první části jen pět střel.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Kevin Klíma (vpravo) se raduje z vítězného gólu Hradce, vlevo je jeho spoluhráč Aleš Jergl.

Ideální šanci vyrovnat měli hosté při pětiminutové přesilové hře po Smejkalově vyloučení, v dlouhé výhodě však Machovského vůbec neohrozili. Naopak Lukeš musel likvidovat šance Buchteleho a Říčky. V další početní výhodě se už ale Východočeši prosadili. O vyrovnání se povedenou individuální akcí postaral Klíma, jenž za Spartu v minulosti hrál.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Zleva Lukáš Žejdl z Hradce Králové a Lukáš Rousek ze Sparty.

Možnost vrátit vedení na stranu Pražanů měl Dvořák, ale Lukeše nepřekonal. Ve 38. minutě přišla Sparta o svou brankářskou jedničku, Machovský musel po Klímově ataku střídat. A jeho náhradník Sedláček těsně před koncem druhé třetiny inkasoval; 4,8 sekundy před sirénou jej překonal pohotově dorážející Perret.

Hned na začátku třetí části mohla Sparta srovnat v přesilovce, faul Eklunda ale nepotrestala a ve 44. minutě sama inkasovala. Opět se prosadil Klíma. Ve 47. minutě ale v další přesilovce snížil Sukeľ a Pražané si následně vytvořili tlak, vyrovnat se jim však nepodařilo ani při závěrečné power play.

44. kolo hokejové extraligy:
HC Sparta Praha - Mountfield Hradec Králové 2:3 (1:0, 0:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 4. Řepík (Sukeľ), 47. Sukeľ (T. Pavelka, Buchtele) - 30. Klíma (Š. Lukeš), 40. Perret (Šalda, Klíma), 44. Klíma (Jergl, Cibulskis). Rozhodčí: Pražák, Bejček - Gerát, Hynek. Vyloučení: 3:5, navíc Smejkal (Sparta) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:1. Diváci: 12.009.
Sparta: Machovský (38. J. Sedláček) - Blain, Kalina, T. Pavelka, Poizl, Košťálek, T. Dvořák, O. Havlín - Řepík, Sukeľ, Rousek - Říčka, Smejkal, Kudrna - Forman, Pech, Buchtele - Dvořáček, V. Růžička ml., Vitouch. Trenéři: Hořava a Jandač.
Hradec Králové: Š. Lukeš - Zámorský, Nedomlel, Cibulskis, Eklund, F. Pavlík, Šalda, Šidlík - Smoleňák, Cingel, Chalupa - Lev, Žejdl, Orsava - Klíma, Koukal, Perret - Jergl, Kubík, R. Pavlík. Trenéři: V. Růžička st. a T. Martinec.

Reklama

Související témata: