Hlavní obsah

Čalounovi ústecká premiéra zhořkla

ÚSTÍ NAD LABEM

Takhle si svou extraligovou premiéru v dresu rodného Ústí nad Labem určitě nepředstavoval. Hokejový útočník Jan Čaloun, který od počátku září laboroval se zraněným ramenem, se po uzdravení marně snažil zabránit porážce severočeského celku v duelu s Plzní (2:5).

Článek

Při hořkém debutu nastoupil na pravém křídle první útočné formace společně s Andrejem Nedorostem a Františkem Mrázkem. Do statistik se nezapsal, ale měl dvě výborné šance. „Mrzí mě hlavně příležitost za stavu 2:3, kdy jsem nestačil důrazněji zakončit. Málek tam nechal beton a nedokázal jsem ho překonat,“ líčil zkušený forvard, který hrál naposledy v extralize dubnové finále za Pardubice proti Spartě.

„Po tak dlouhé době bez soutěžního zápasu jsem byl zpočátku nervózní a měl jsem respekt ze soupeře, ale postupně to ze mě spadlo. Škoda toho výsledku. V naší situaci jsme potřebovali bodovat. Bohužel jsme pustili Plzeň do vedení, přitom jsme chtěli dát první gól my, abychom měli psychickou výhodu.

Bylo to všechno obráceně,“ vykládal Čaloun. Jediné pozitivum našel v tom, že operované rameno drží. „Přečkal jsem pár nárazů i pádů na led. Necítil jsem závratnou bolest a ověřil jsem si, že už mohu hrát naplno. V pátek musíme být proti Budějovicím víc odhodlaní a pokusíme se o překvapení,“ sliboval ústecký útočník.

Reklama