Hlavní obsah

Ústí n. Labem - Zlín 2:5V duelu týmů z chvostu extraligy uspěl Zlín na ledě Ústeckých Lvů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Andrašovský 0 : 1
4. Mokrejš 0 : 2
10. Šaffer 1 : 2
20. Balaštík 1 : 3
33. Čech 1 : 4
58. Míka 2 : 4
58. Kubiš 2 : 5

ÚSTÍ NAD LABEM

Hokejisté předposledního Zlína vyhráli ve 37. kole extraligy na ledě posledního nováčka soutěže Ústeckých Lvů 5:2. Valaši tak zvýšili náskok před svým soupeřem již na 12 bodů. Tým RI Okna tak zároveň zaznamenal druhý tříbodový zisk ze dvou pokusů pod vedením nového kouče Rostislava Vlacha. Výhrou si osladil 800. zápas v nejvyšší soutěži zlínský kapitán Miroslav Okál.

Článek

Domácí nezačali příliš šťastně, neboť již ve čtvrté minutě šli do tří, když na trestnou lavici usedli krátce po sobě Havel a Hašek. Zlín toho využil a na začátku páté minuty otevřel skóre zápasu po samostatné akci Andrašovský. Za dalších 27 sekund v pokračující přesilovce pět na čtyři přidal druhý gól Zlína Mokrejš po přihrávce Záhorovského. Lepší nástup do zápasu si hosté nemohli přát. Ústeckým Lvům svitla naděje v 11. minutě, kdy Šaffer skákavou střelou překonal Biegla a snížil náskok hostů. Zlínský gólman se pak vyznamenal při dorážce Nedorosta a jeho protějšek Přikryl si poradil se šancí Andrašovského.

Zlínští hokejisté měli bleskový nástup do druhé třetiny. V její 27. sekundě překonal Balaštík Přikryla po pěkné přihrávce Záhorovského. Ústí pak hrálo téměř nepřetržitě devět minut přesilovku pět na čtyři, neboť po dvou dvouminutových trestech zlínských hráčů vyfasoval Klouček od sudího Hodka za úder na hlavu Novotného trest na pět minut plus do konce zápasu.

Ústí však hrálo přesilovky pomalu a nepřesně a jeho hráči ohrozili Biegla pouze střelami z dálky, se kterými si zlínský gólman poradil a nejvíce práce měl při dorážce Špirka. V polovině 34. minuty přidal třetí gól hostů Filip Čech pohotovou střelou po ledě po spolupráci s Romanem Pšurným. V závěru druhé třetiny se Ústí ubránilo krátké přesilovce hostů pět na tři.

Na začátku třetí třetiny vyhodil ústecký brankář Přikryl puk za hrazení, ale Lvi se ubránili ve třech po celých 90 sekund přesilovky hostí. Domácí se snažili skóre zkorigovat, ale naráželi na dobře organizovanou obranu Valachů, kteří hrozili nebezpečnými protiútoky. Na začátku 59. minuty se Ústí podařilo podruhé skórovat, když Míka dorazil za Bieglova záda střelu Nedorosta. Severočeši pak v samotném závěru zkusili hru bez brankáře, ale inkasovali pátý gól z hokejky Kubiše.

Slovan Ústečtí Lvi - RI Okna Zlín 2:5 (1:2, 0:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 11. Šaffer (V. Novák), 59. Míka (A. Nedorost) - 5. Andrašovský, 5. Mokrejš (Andrašovský), 21. Balaštík (Záhorovský), 34. F. Čech (R. Pšurný), 59. Kubiš (Vosátko). Rozhodčí: Hodek - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 8:6, navíc Klouček (Zlín) 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:2. Diváci: 4526.
Ústí nad Labem: Přikryl - Pojkar, Gýna, Zeman, Michal Procházka, Novotný, Evan, Kloubouček - Čaloun, T. Martinec, Havel - A. Nedorost, Pazourek, Hašek - V. Novák, Špirko, Šaffer - Janků, Míka, Šagát. Trenéři: Votruba a M. Mach.
Zlín: Biegl - Hamrlík, Galvas, Nosek, Lučka, Vosátko, Klouček, od 21. navíc Ďurák - Balaštík, Leška, Záhorovský - Okál, Balán, Rachůnek - Kubiš, Mokrejš, Andrašovský - M. Pšurný, F. Čech, R. Pšurný. Trenéři: Vlach a Přikryl.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice