Hlavní obsah

Karlovy Vary - Znojmo 3:1Karlovarští hokejisté po více než měsíci získali doma tři body

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Bílek 1 : 0
20. Kumstát 2 : 0
28. Melenovský 3 : 0
59. Selingr 3 : 1

KARLOVY VARY

Hokejisté Karlových Varů porazili v nedělním 38. extraligovém kole Znojmo 3:1 a po více než měsíci se dočkali výhry v normální hrací době v domácím prostředí. Předtím se jim to povedlo 23. listopadu proti Kladnu. O svém úspěchu rozhodli už v první polovině utkání, ve kterém si vypracovali tříbrankové vedení. Gólman Lukáš Sáblík přišel o možné čisté konto jedenáct vteřin před koncem duelu.

Článek

Domácí Energie začala duel tradičním náporem a už ve třetí minutě pálil z otočky nebezpečně Melenovský. Kameš, který dostal tentokráte ve znojemské brance přednost před Trvajem, byl ale na místě. Velkou šanci dostat se do vedení měli Orli v páté minutě, kdy byl ve vyložené pozici sražen Demel a rozhodčí Mikula nařídil trestné střílení. Padělek, který byl ještě nedávno ve Varech na hostování ze Znojma, ale Sáblíka nepřekonal.

Kameše mohli domácí překonat v přesilových hrách, ve kterých ale nic překvapivého nevymysleli, a tak Kameš držel čisté konto. V 16. minutě vyzkoušeli zkušeného znojemského gólmana Bílek s Pechem, ale skóre se měnilo až krátce před koncem první třetiny. Blízko k brance byl Skuhravý, ale ujala se až střela Řezníčka, kterou za brankovou čáru pohotově posunul Bílek.

Znojmu chybělo ze zdravotních důvodů pět útočníků

Druhý gól přidali Západočeši hned po 40 vteřinách druhé dvacetiminutovky poté, co se Kumstát natlačil od mantinelu do středu hřiště a perfektně zakončil. Snížit mohl ve 23. minutě Beroun, Sáblík ale jeho střelu z úhlu zlikvidoval. Podobně si vedl na druhé straně Kameš proti Skladanému, ale Karlovy Vary se nakonec třetí branky dočkaly. Znojemského gólmana překonal "zadovkou" Melenovského. Hosté, v jejichž sestavě chybělo ze zdravotních důvodů pět útočníků základní sestavy včetně kapitána Dopity, moc nebezpeční nebyli.

Naopak čtvrtý gól mohl přidal Řezníček, ale Kameš byl pozorný stejně jako při pokusu Kristka v 50. minutě. Těsně vedle poté střílel po bravurním kousku Milana Procházky Melenovský. Hosté sice ve třetí třetině dost faulovali, čtyři hráči byli vyloučení krátce po sobě, ale v závěru zápasu dostali výhodu přesilové hry pěti proti třem a dvě vteřiny po jejím skončení připravili Sáblíka o možné druhé čisté konto v sezóně.

Energie Karlovy Vary - Znojemští Orli 3:1 (1:0, 2:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 19. Bílek (Pech), 21. Kumstát (Košťál), 29. Melenovský (Kristek) - 60. Selingr (Bičánek). Rozhodčí: Mikula - Lederer, Tošenovjan. Vyloučení: 4:9, navíc Erat (Znojmo) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 2180.
Karlovy Vary: Sáblík - Dobroň, Jiří Hanzlík, Němec, Řezníček, Mudroch, Duben, Grof, Ustrnul - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Bílek, Pech, Hluchý - Melenovský, Kristek, Milan Procházka - Skladaný, Dej, Kuběna. Trenéři: Venera, Baďouček a Kněžický.
Znojmo: Kameš - Jareš, Švrček, Chvátal, Bičánek, Kotaška, Mojžíš - J. Svoboda, Erat, Selingr - Meidl, Padělek, Demel - Beroun, Haman, Plášek, od 21. min. navíc Čachotský. Trenéři: V. Sýkora a Hynek.

Reklama

Související témata: