Hlavní obsah

Litvínov - Č.Budějovice 3:6Hüblův hattrick zajistil Českým Budějovicím výhru v Litvínově

MinutaMin. Tým Hráč Akce
22. Květoň 0 : 1
25. Branda 1 : 1
27. Gřegořek 1 : 2
27. Hübl 1 : 3
36. Hübl 1 : 4
47. Poživil 2 : 4
53. Veselý 2 : 5
57. Reichel 3 : 5
57. Hübl 3 : 6

LITVÍNOV

Hokejisté Českých Budějovic vyhráli ve 38. extraligovém kole na ledě Litvínova 6:3 a posunuli se tak do čela soutěže. O výhru Jihočechů se třemi góly zasloužil útočník Viktor Hübl, který je odchovancem litvínovského hokeje. Domácí si tak připsali třetí porážku za sebou.

Článek

Otevřít skóre duelu mohl již ve druhé minutě hostující Kůrka, který také pochází ze severu Čech. Gólmana Hübla sice prostřelil, puk ale skončil mimo branku. Oba celky poté nevyužily přesilové hry a skóre se tak poprvé měnilo až ve druhé třetině.

Jako první se prosadil ve 23. minutě Květon. Vzápětí sice vyrovnal Branda, ale pak už stříleli pouze Jihočeši, kteří do sirény domácím nasázeli ještě tři góly. Navíc ve 28. minutě, kdy Litvínov inkasoval potřetí, vyhnal Viktor Hübl z domácí branky svého bratrance Jaroslava, za kterého naskočil do utkání náhradník Fiala.

Ani Fiala však nedokázal vyjít úspěšně ze souboje s Viktorem Hüblem, který jej překonal ve 37. minutě. Na začátku třetí třetiny sice prostřelil obránce Lukáš Poživil v přesilové hře českobudějovického Turka, ale žádný obrat se nekonal. O šest minut později hosté udeřili znovu, když se po samostatném nájezdu a blafáku prosadil Veselý. Poté snížil opět na rozdíl dvou branek kapitán "Chemiků" Reichel, ale ani tentokráte se žádné drama nekonalo. O 37 vteřin později totiž ujel litvínovské obraně Hübl a a svým třetím gólem v utkání zajistil svému týmu jasnou výhru.

Litvínov - Mountfield České Budějovice 3:6 (0:0, 1:4, 2:2)
Branky a nahrávky: 26. Branda (Punčochář), 48. L. Poživil (Lukeš), 58. Reichel (Šlégr) - 23. L. Květoň (F. Novák), 28. Gřegořek (Brabenec), 28. V. Hübl (Toman), 37. V. Hübl (L. Květoň), 54. Veselý (Sailer), 58. V. Hübl (L. Květoň). Rozhodčí: Fraňo - Bláha, Kostka. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:1. Diváci: 3510.
Litvínov: J. Hübl ml. (28. Fiala) - Šlégr, L. Poživil, Hranáč, Punčochář, Skuhrovec, Vobořil, O. Poživil, Tůma - Jánský, Reichel, Lukeš - Jenáček, Branda, Kubinčák - Tomas, Benda, Trávníček - Sklenička, J. Černý, Machulda. Trenéři: J. Hübl st. a Rosol.
České Budějovice: Turek - Frolo, Gřegořek, Bolf, Sičák, Toman, F. Novák, Vydarený, Mucha - Brabenec, Hudec, Mertl - Kotrla, V. Hübl, L. Květoň - Kůrka, Sailer, Šimánek - Veselý, Vak, Kuchejda. Trenéři: Jandač a M. Černý.

Reklama