Hlavní obsah

Plzeň - Liberec 3:4Hokejisté Liberce vyhráli díky brance v oslabení v Plzni

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Klimenta 0 : 1
10. Šindel 1 : 1
29. Čakajík 2 : 1
37. Pletka 2 : 2
38. Krstev 2 : 3
49. Šindel 3 : 3
51. Zíb 3 : 4

PLZEŇ

Hokejisté Plzně prohráli ve 38. kole extraligy doma Liberci 3:4 a poprvé v sezóně tak souboj těchto týmů skončil již v normální hrací době. Západočeši sice dvakrát v utkání vedli, ale Severočeši i díky třem využitým přesilovkám vždy dokázali srovnat skóre. Utkání rozhodl v 52. minutě Lukáš Zíb, od kterého se odrazil do branky puk po nahození Zdeňka Blatného ve vlastním oslabení.

Článek

V brance domácích tentokrát dostal přednost před obvyklou jedničkou Málkem Altrichter. Začátek zápasu ale Plzni vůbec nevyšel a již ve druhé minutě překonal novou tvář v plzeňské kleci při přesilové hře tečovanou střelou domácími beky Klimenta. Hosté na ledě dominovali i nadále díky lepšímu bruslení. Až před Altrichtera se prodral Bartovič, nedokázal však akci přesně zakončit.

V době největšího libereckého náporu se domácím podařilo vyrovnat. Nikým neatakovaný Šindel totiž zůstal osamocen u pravé tyčky branky hájené Pincem, který jeho střelu pouze vyrazil a kapitán hostí Procházka kotouč nešťastně srazil za čáru. Ani nerozhodný stav nezměnil obraz hry a domácí uchránil od druhé branky jen Altrichter, jenž v pádu lapačkou na poslední chvíli zastavil střelu Klimenty mířící za jeho záda.

Druhou část začali aktivněji domácí

Do prostřední části vstoupili domácí aktivněji a díky zlepšenému pohybu si vytvořili i gólové příležitosti. Pinc byl ale pozorný a propracovaná hra Tygrů ve středním pásmu postupně domácí útočníky eliminovala. Přesto se v polovině utkání Západočeši ujali vedení. Při hře čtyř proti čtyřem přihrál Důras z otočky Čakajíkovi, a ten ranou bez přípravy z pravého kruhu překonal Pince.

Za chvíli liberecký gólman zastavil nebezpečnou přesilovkovou bombu Dreslera při přesilovce domácích a v závěru druhé třetiny hosté sami využili početní výhodu k obratu ve skóre. Necelé tři minuty před druhou sirénou Altrichter nekontroloval Jirušovu střelu od modré čáry a Pletka se důrazně prosadil na hranici brankoviště. V té době sudí Husička signalizoval vyloučení domácích, a tak přesilovka Liberce pokračovala. Definitivně ji ukončil až Krstev, který díky cloně spoluhráčů prostřelil Altrichtera potřetí.

V úvodu třetí třetiny domácí pohrdli více než půl minuty trvající dvojnásobnou přesilovkou. Když už byli hosté ve čtyřech zlikvidoval Pinc levým betonem svižnou střelu Vlasáka z mezikruží. Domácí ve snaze vyrovnat otevřeli hru. Po odrazu kotouče od zadního mantinelu ještě Vampola pálil na branku. O chvíli později ale už Šindel střelou přes couvajícího Jiruše našel mezeru v Pincově postoji. Z vyrovnání se domácí dlouho netěšili. Ve vlastní přesilovce podcenili přečíslení tři na dva a Blatného nahození tečoval výstrojí Zíb mimo Altrichterův dosah Na výsledku již nic nezměnila ani plzeňská hra bez brankáře v poslední minutě.

Lasselsberger Plzeň - Bílí Tygři Liberec 3:4 (1:1, 1:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 11. Šindel (Důras), 30. Čakajík (Důras), 50. Šindel (Derner) - 2. Klimenta (Víšek), 38. Pletka (Jiruš), 39. Krstev (Pabiška), 52. Zíb (Blatný). Rozhodčí: Husička - Bádal, Bejček. Vyloučení: 8:9, navíc Divíšek (Plzeň) 10 min. Využití: 0:3. V oslabení: 0:1. Diváci: 4916.
Plzeň: Altrichter - Čakajík, Derner, Benák, L. Martinec, Jasečko, Dresler, Dobrovolný, Staněk - Fabuš, Divíšek, Ludvík - Vlasák, Kracík, Adamský - Důras, Vampola, Matějovský - Dvořák, Šindel, Kubalík. Trenéři: Kučera a F. Černý.
Liberec: Pinc - J. Moravec, Jiruš, Hunkes, Krstev, Žabka, Zíb, Rýgl, Holub - Blatný, Kašpařík, Pletka - Klimenta, Pabiška, Víšek - Bartovič, Šachl, S. Procházka - Vantuch, Dušek, Špaček. Trenéři: Gregor, V. Čermák a Kapoun.

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec