Hlavní obsah

Jágrova trefa nestačila, Kladno prohrálo a je poslední. Litvínov zabral v nájezdech, Třinec si zastřílel

lik, rjmSport.cz
Aktualizováno

Hokejisté Vítkovic vyhráli v pátečním utkání 47. kola extraligy nad Plzní 3:1 a získali důležité tři body v boji o záchranu. Hrdinou utkání byl kanadský útočník Mallet, jenž vstřelil dvě branky. Karlovy Vary podlehly Třinci 2:6. První Liberec prohrál na Hané s Olomoucí 1:2. Kladno nezvládlo doma důležitou záchranářskou bitvu s Pardubicemi, padlo 2:5. Rytíři prohráli desátý zápas v řadě a klesli na poslední místo tabulky. Litvínov sice nabral v Hradci Králové v první třetině manko 1:3, ale nakonec bere výhru po nájezdech 5:4.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Hokejisté Třince se radují z gólu.

Článek
Fotogalerie

Karlovy Vary sice naposledy nasázely doma Kometě devět branek, ale tentokrát své fanoušky nepotěšily. Branek v utkání sice padalo dost, ale na ledě vládli Oceláři. Na přesilovkovou trefu Stránského odpověděl po chvíli v početní převaze Gríger, ještě před koncem první dvacetiminutovky však hosté odskočili na 1:3. Když pak ve 28. minutě Třinečtí navýšili na 4:1, vypadalo to s Energií bledě. Nic na tom nezměnila ani korekce skóre z hole Emingera.

Poslední část hry si totiž podmanil hostující Doudera, který dvěma trefami zvýraznil vítězství Ocelářů.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Brankář hokejového Třince Petr Kváča.

Plzeň rozjela utkání na ledě Vítkovic lépe, do vedení také poslal Indiány ve 25. minutě kanonýr Gulaš. Krátce před polovinou duelu však kanadský útočník Mallet srovnal a ve 41. minutě rozhodl utkání Roman. Západočeši se pokusili o vyrovnání, zariskovali a odvolali gólmana, ale Mallet trefou do odkryté klece pečetil výhru domácích.

Liberec vedl na olomouckém ledě po necelých třech minutách, po 45 sekundách však ukončil radost Tygrů při přesilovce Musil. Ve 12. minutě už lídr tabulky prohrával po zásahu Klimka. Severočeši mohli srovnat ještě do první přestávky, ale Bulíř neproměnil samostatný nájezd. Další branka již nepadla, lídr tabulky tak odjel z Hané bez bodů po porážce 1:2.

Hokejové Kladno se může v pátek večer zahalit do černých barev. Rytíři nezvládli klíčovou bitvu o záchranu s Pardubicemi, prohráli 2:5 a klesli na dno tabulky. Jágrův tým zaknihoval desátou porážku v řadě. Naopak Pardubice čtyřikrát za sebou naplno bodovaly. Kladnu nevyšel tah s nasazením brankáře Godly, který nebyl zdravotně v pohodě a inkasoval několik laciných branek, což posadilo Dynamo na koně.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Zleva Jaromír Jágr z Kladna, Jan Kolář z Pardubic a Petr Vampola z Kladna.

Litvínov zvítězil v Hradci Králové 5:4 po samostatných nájezdech, přestože zkraje třetí třetiny prohrával 2:4. O důležitou výhru Severočechů v boji o záchranu se postarali dvěma góly a proměněným nájezdem Richard Jarůšek a třemi asistencemi Martin Hanzl. Rozhodující nájezd pak obstaral Viktor Hübl..

Hokejová extraliga, 47. kolo
Vítkovice - Plzeň 3:1
Branky: 30. a 60. Mallet, 41. Roman - 25. Gulaš.
Karlovy Vary - Třinec 2:6
Branky: 6. Gríger, 31. Eminger - 47. a 52. Doudera, 3. Stránský, 9. Vrána, 19. Galvinš, 28. Gernát.
Kladno - Pardubice 2:5
Branky: 49. Zikmund, 55. Jágr - 32. Látal, 34. Harju, 42. Mikuš, 52. Svačina, 57. Tybor.
Olomouc - Liberec 2:1
Branky: 4. Musil, 12. Klimek - 3. Rychlovský.
Hradec Králové - Litvínov 4:5 po sam. nájezdech
Branky: 3. Cingel, 5. Jergl, 17. Klima, 41. Perret - 9. a 45. Jarůšek, 40. Pospíšil, 43. Mahbod, rozhodující nájezd Hübl.

Reklama

  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice