Hlavní obsah

Pardubice - Liberec 1:4Liberec vyhrál a upevnil si vedení. Brankář Hrachovina se porval

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Hudáček 0 : 1
25. Vondrka 1 : 1
53. Ordoš 1 : 2
54. Hudáček 1 : 3
58. Ordoš 1 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Liberce vyhráli ve 48. kole extraligy v Pardubicích 4:1 a upevnili si vedení v tabulce. Pět zápasů před koncem základní části mají na čele desetibodový náskok na druhou Plzeň. Severočeši zlomili zápas s předposledním Dynamem až v 53. minutě, kdy se prosadil Jan Ordoš, který si nakonec stejně jako Libor Hudáček připsal dvě branky. Východočeši prohráli po čtyřech vítězstvích v řadě a na poslední Kladno mají tříbodový náskok.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Liberecký brankář Dominik Hrachovina se porval, jeho soupeřem byl Rhett Holland z Pardubic.

Článek
Fotogalerie

Zápas nabízel mnoho šancí už od prvních střídání. Nejprve se před Kantora protáhl Musil, ale v dobré pozici minul, o chvíli později Hrachovina na druhé straně zneškodnil dorážku Látala. Dynamu k prvnímu gólu nepomohly ani dvě přesilovky v řadě, ani pokus Tybora, který zazvonil na tyč. Naopak Liberec se v 10. minutě po chybě soupeře v rozehrávce dostal do přečíslení a pěknou individuální akci proměnil ve vedoucí gól Hudáček.

Bílí Tygři byli při početní výhodě o poznání nebezpečnější než soupeř a další nadějné možnosti měli Bulíř a Musil. V závěru druhé třetiny Hrachovina reflexivně vyrazil střelu Tybora a na nedostatek práce si nemohl stěžovat ani po pauze, protože hned zkraje prostřední třetiny promarnili samostatné úniky Svačina a Paulovič. Dynamo se přesto zaslouženě propracovalo k vyrovnání, o které se ve 25. minutě postaral Vondrka.

Domácí byli od té chvíle aktivnější. Tutovku zazdil Svačina a Kousal se dokonce po své střele radoval z gólu, ale video prokázalo, že puk trefil jen tyčku. Liberec často jen vyhazoval kotouč ven ze své třetiny a zpátky do hry se dostal až díky přesilovce, v níž se před Kantora tlačil Vlach a při dvou dorážkách nebyl daleko od radosti. V samotném závěru druhé třetiny vypukla na hřišti šarvátka, do které se pěstní výměnou s Hollandem zapojil i brankář Hrachovina.

Výsledkem byla pardubická přesilovka, ale další šanci si domácí hráči přichystali až při rovnovážném stavu, kdy Vondrka při přečíslení dvou proti jednomu přestřelil. S přibývajícím časem hrály oba týmy o poznání opatrněji a klíčový moment tak nastal až v 53. minutě. Ordoš šikovně ze vzduchu srazil nahození Graborenka a poslal Liberec do vedení. Za necelé dvě minuty vstřelil při přesilovce svou druhou branku v zápase Hudáček a naděje Dynama na bodový zisk definitivně zhasly. Svůj druhý gól v zápase poté přidal ranou do prázdné branky i Ordoš.

48. kolo hokejové extraligy:
HC Dynamo Pardubice - Bílí Tygři Liberec 1:4 (0:1, 1:0, 0:3)
Branky a nahrávky: 25. Vondrka (Poulíček, Zacharčuk) - 10. L. Hudáček (Zachar), 53. Ordoš (Graborenko, L. Krenželok), 54. L. Hudáček (Bulíř, P. Jelínek), 58. Ordoš (L. Krenželok, P. Jelínek). Rozhodčí: Hradil, Kika - Ganger, Klouček. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:1. Diváci: 8535.
Pardubice: Kantor - J. Zdráhal, J. Mikuš, J. Kolář, Zacharčuk, T. Voráček, Holland - Tybor, R. Kousal, Vondrka - Svačina, Poulíček, Mandát - Látal, Harju, Kusý - Paulovič, Rolinek, Blümel. Trenér: Razým.
Liberec: Hrachovina - Knot, Šmíd, Graborenko, Derner, Hanousek, Kolmann - Ordoš, L. Hudáček, Zachar - A. Musil, Bulíř, Marosz - J. Vlach, P. Jelínek, L. Krenželok - Valský, Rychlovský, Šír. Trenér: Augusta.

Reklama

Související témata: