Hlavní obsah

Třinec - Pardubice 2:3Pardubice uspěly v Třinci a venku vyhrály pošesté v řadě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
24. Poulíček 0 : 1
33. Tybor 0 : 2
40. Stránský 1 : 2
46. Vondrka 1 : 3
53. Růžička 2 : 3
Záznam online reportáže

Třinec

Hokejisté Pardubic zvítězili v 50. kole extraligy na ledě mistrovského Třince 3:2 a dvě utkání před koncem základní části si udrželi tříbodový náskok před posledním Kladnem. Hosté vyhráli venku pošesté v řadě, góly na 2:0 a 3:1 vstřelili Radoslav Tybor a Michal Vondrka ze sólového úniku. Oceláři trefili v závěru při hře bez brankáře horní tyčku.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hráči Pardubic se radují z gólu proti Třinci.

Článek

Poslední vzájemný zápas skončil v Třinci jednoznačnou výhrou domácích 7:0, kteří tehdy položili základ úspěchu třemi góly v první třetině. Tentokrát úvodní část nabídla hlavně velký urputný boj. A byť se Oceláři tlačili dopředu, tak se hrálo oboustranně bez výrazných šancí. Domácím fanouškům ale jednou zatrnulo, když se po střele Zacharčuka rozezvučela branková konstrukce.

Skóre se změnilo ve 24. minutě. Při pardubické přesilové hře vyslal Zacharčuk od modré čáry prudkou přihrávku, do které vložil v mezikruží Poulíček hůl a usměrnil puk mimo Kváčův dosah. Třinec sehrál v polovině zápasu dobře přečíslení tři na dva, Gernát ale trefil z druhé vlny jen tyč. Místo vyrovnání udeřilo na druhé straně. Domácí obraně ujel Tybor a střelou pod vyrážečku zvýšil.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Druhý gól Pardubic. Zleva autor branky Radoslav Tybor z Pardubic a překonaný brankář Třince Petr Kváča.

Pardubický brankář Kantor, který má s Třincem titul z loňského roku, držel čisté konto až do čtyřicáté minuty. V závěru druhé třetině fauloval Zacharčuk v rohu kluziště Gernáta a vyfasoval trest 2+10 za zásah do oblasti krku a hlavy. Třinec přesilovou hru využil už po 21 sekundách trefou Stránského, který je s 21 góly nejlepším střelcem Ocelářů.

Aktivitu domácích zmrazil ve 46. minutě Vondrka, který zakončil sólový únik přesnou střelou nad vyrážečku. Třinec se ale nevzdal. Růžičkovu střelu zachytil Kantor betonem až za brankovou čárou a na platnost gólu upozornil při prvním přerušení hry videorozhodčí. Domácí se odhodlali 82 sekund před koncem ke hře bez brankáře a Pardubice zachránila po střele Rotha od modré čáry branková konstrukce.

HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice 2:3 (0:0, 1:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 40. M. Stránský (P. Vrána, Martin Růžička), 53. Martin Růžička (P. Vrána, Kundrátek) - 24. Poulíček (Zacharčuk, J. Mikuš), 33. Tybor (R. Kousal), 46. Vondrka (R. Kousal, Tybor). Rozhodčí: Jeřábek, Obadal - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 2:4, navíc Zacharčuk (Pardubice) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 5065.
Třinec: Kváča - M. Doudera, Gernát, M. Adámek, D. Musil, Roth, Kundrátek, od 21. navíc Matyáš - Martin Růžička, P. Vrána, M. Stránský - Chmielewski, Marcinko, Hrňa - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Hrehorčák - Dravecký, Š. Novotný, Adamský. Trenér: Varaďa.
Pardubice: Kantor - J. Zdráhal, J. Mikuš, J. Kolář, Zacharčuk, Holland, T. Voráček - Tybor, R. Kousal, Vondrka - Svačina, Poulíček, Mandát - M. Látal, Harju, Kusý - Paulovič, Rolinek, O. Machala. Trenér: Razým.

Reklama

Související témata: