Hlavní obsah

Kapitán odpočíval u krasobruslení a s parťáky pak zničil Rytíře. Bude v Litvínově pokračovat?

Litvínov

V existenční bitvě byli k nezastavení. Trio Pospíšil, Hübl, Lukeš vzalo v duelu proti Kladnu tíhu zodpovědnosti na sebe a na ledě rozpoutalo galapředstavení. Úderná formace zařídila všech šest gólů, díky nimž hokejisté Litvínova mohutně slavili extraligovou záchranu.

Obrovská úleva. Překvapilo mě, že jsem ráno před zápasem vůbec nebyl nervózní, přiznal pětibodový Tomáš PospíšilVideo: Sport.cz

 
Článek

František Lukeš vstřelil gól a přidal asistenci, kapitán Viktor Hübl pomohl k udržení čtyřmi body (2+2) a Tomáš Pospíšil završil zápas dokonce s bilancí 2+3! „Tolik bodů jsme jako lajna měli možná v titulové sezoně. Ale u mě je to s pamětí už horší," usmíval se veterán Hübl. „Je to takový bonus," přitakal Pospíšil, jenž se na rozhodující duel o všechno vyspal náramně. „Čekal jsem, až se ráno vzbudím, jestli budu nervózní. Naštěstí nebyl, což mě překvapilo," vykládal jeden z hrdinů večera.

Verva v duelu o všechno uspěla. Byť hráči čelili velkému tlaku. „Nechtěl jsem si to připouštět. Snažil jsem se nachystat jako na každý jiný zápas, i když ho mohla rozhodnout jedna chyba. Celý jsme ho ale kontrolovali," liboval si 41letý Hübl, který před zápasem sezony relaxoval s rodinou. „Moje dcery dělají krasobruslení. Vždycky se zabydlím dole na zimáku, zalezu a kochám se, co umějí," usmál se.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejisté Litvínova oslavují vítězství nad Kladnem a záchranu.

Dobrá nálada čišela po utkání i z Pospíšila. Vervu posílil na konci ledna z Nových Zámků a ze Slovenska si přivezl skvělou formu, ve dvanácti utkáních nasbíral celkem 17 bodů za osm gólů a devět asistencí. „Jsem spokojený, lhal bych, kdybych řekl, že ne. Angažmá se mi tady povedlo," zářil Pospíšil. S ostřílenými parťáky na ledě si výborně porozuměl.

„Jsou to fakt neskuteční hráči, snažil jsem se k nim zapadnout, bruslit, bojovat o puky. Šlo nám to," říká 32letý útočník. Jestli oblékne žlutočerný dres i v následujícím ročníku, je zatím s otazníkem. „Uvidíme. Doufám, že se nějak domluvíme a budu tady pokračovat." Ostatně budoucnost bude řešit i Hübl, v srdcovém klubu dokončil už 17. sezonu.

„Sedneme si a uvidíme, jestli bude o mě zájem. Já se cítím dobře a jednu sezonu ještě přidám. Uvidíme, jestli tady nebo někde jinde," tvrdil Hübl, který si po extraligové záchraně naplno užil děkovačku s fanoušky. „Chci jim poděkovat. Už před zápasem nám přáli hodně štěstí, říkali, že za námi stojí, což hodně pomáhá. Atmosféra byla parádní," dodal.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články