Hlavní obsah

Plzeň protáhla mizernou sérii a přišla o domácí výhodu. Musíme se s tím poprat, uvědomuje si Jank

Třinec

Do posledního kola základní části šli hokejisté Plzně ze druhé příčky. V Třinci ale prohráli 0:3 a devátá venkovní porážka za sebou znamenala pád o tři stupínky níž. Ve čtvrtfinále play off se pátí Západočeši utkají s Mladou Boleslaví, s níž v základní části třikrát prohráli. „Je to škoda, ale soupeře si v play off stejně nemůžeme vybírat. Musím říct, že to bude pikantní série, hodně bruslivá a těšíme se na ni,“ uvedl obránce Škodovky Bohumil Jank.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Martin Růžička (druhý zleva) z Třince překonal Dominika Frodla v brance Plzně. Přihlížejí Bohumil Jank (vlevo) z Plzně a Šimon Stránský z Třince.

Článek

Začínat bude Plzeň na ledě soupeře. „Chtěli jsme začínat doma, protože tam jsme hodně silní, ale teď už s tím nic udělat nemůžeme Musíme se s tím poprat, pracovat, bojovat a urvat tam aspoň jeden zápas," zdůraznil obránce Škodovky.

Vyhrát jinde, než na domácím ledě se ale Plzni nepovedlo od 10. ledna, kdy zvítězili v Kladně. „Věřím, že tuhle špatnou sérii vyženeme z hlavy a podrobně se připravíme se na Boleslav, aby nás ničím nepřekvapila. Myslím, že to bude dobrý," řekl obránce Plzně. „Začíná úplně nová soutěž, všechno jde od začátku, co bylo bylo. Musíme se soustředit na náš výkon, ten bude stoprocentní a určitě výborný," připomněl Jank.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Martin Růžička (druhý zleva) z Třince se chystá překonat Dominika Frodla v brance Plzně. Přihlížejí Bohumil Jank (vlevo) z Plzně a Šimon Stránský z Třince.

Důvody proč Plzeň venku nedokáže vítězit vidí Jank v proměňování šancí. „Máme je, vytvoříme si dobré příležitosti, ale nedokážeme z nich dát gól. V tom je kámen úrazu. Doma nás ženou skvělí fanoušci, šancí máme více. Jsme silnější," popisoval Jank.

I v Třinci měli hosté několik velmi slibných příležitostí. Dvakrát zvonila za Štěpánkem tyčka. „I já jsem měl dvě slušné šance. První jsem střílel nahoru na vyrážečku, tam mi to vytáhnul. A do druhé střely už mi sáhnul protihráč," vykládal Jank.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice