Hlavní obsah

Útočník Okál podepsal ve Zlíně novou víceletou smlouvu

Hokejista Zdeněk Okál bude i nadále působit v extraligovém Zlíně. Devětadvacetiletý útočník podepsal s Berany novou víceletou smlouvu. V dresu mateřského klubu nastupuje Okál celou svou kariéru, barvy Zlína hájili i jeho otec Zdeněk i strýc Miroslav.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Zdeněk Okál ze Zlína, Jakub Ferenc ze Zlína, Antonín Honejsek ze Zlína se radují z gólu, vpravo je brankář Litvínova Jaroslav Janus.

Článek

"Má ke zlínskému hokeji nebývale pevný vztah a je příkladem neúnavného bojovníka a srdcaře," řekl trenér a sportovní manažer Robert Svoboda. "Dlouhodobě prokazuje ve zlínském dresu svou extraligovou kvalitu a jsme rádi, že tady bude působit delší dobu. V minulosti ho zbrzdila nešťastná zranění, ale vždy se vrátil zpátky a v plné formě," podotkl Svoboda.

V této sezoně si připsal Okál v základní části ve 42 zápasech 26 bodů za 11 branek a 15 asistencí. Ve dvou odehraných duelech předkola vstřelil dva góly.

"Jako rodilý Zlíňák bylo pro mě stěžejní podepsat novou smlouvu právě tady. Vůbec jsem nepřemýšlel nad jinou variantou, neboť zde mám rodinu a perfektní zázemí. Setrvání ve Zlíně bylo na prvním místě i kvůli skvělým fanouškům. Patří jim velké poděkování," uvedl Okál, který v extralize sehrál 371 utkání a připsal si 135 bodů za 72 branek a 63 přihrávek.

Reklama

Související témata: