Hlavní obsah

Ústí v extralize končí, v baráži nestačilo na Mladou Boleslav

ÚSTÍ NAD LABEM

Hokejisté Mladé Boleslavi získali extraligovou příslušnost. Středočeši rozhodli v baráži o svém postupu přes Ústecké Lvy sobotní čtvrtou výhrou, když na ledě Severočechů porazili domácí tým vysoko 7:1 a celou sérii po čtyřech vítězstvích v řadě ovládli 4:1. Dvěma brankami se v klíčovém klání zaskvěl Václav Eiselt. V závěru byl vyhrocený duel přerušen, fanoušci Slovanu zaházeli ledovou plochu světlicemi.

Článek

Na soupisce Ústí chyběli brankář Přikryl, obránce Zápotočný a útočníci Janků, Václav Novák, Hašek a Káňa, kteří byli posláni po čtvrteční porážce v Mladé Boleslavi vedením předčasně na dovolenou. Mezi tuto skupinu patří i forvard Pazourek, jemuž by ale ve startu zabránil i třízápasový trest za faul na beka Schnabela. Pro něj skončila sezóna také ve čtvrtek, protože musí se zlomeným zápěstím na operaci.

Rozpoložení hráčů Slovanu po třech porážkách a čistce v týmu bylo znatelné a ukázaly jej především úvodní dvě inkasované branky. Nejdříve domácí při vlastní přesilovce při Bauerově trestu zaváhali v rozehrávce, do sóla se dostal Eiselt a v 5. minutě otevřel skóre. Vzápětí promarnil šanci Martin Novák, k vyrovnání nevedla ani Novotného akce.

Eiselt byl i podruhé v nájezdu úspěšný

Další minela Ústí znamenala druhý Eiseltův střelecký zápis v utkání. Němeček chtěl zachytit na své obranné modré čáře puk rukou, nepovedlo se mu to a Eiselt byl i podruhé v sólovém nájezdu úspěšný. Ústečtí Lvi pak přečkali oslabení, ale ve 14. minutě znovu inkasovali po Boháčově střele. Do branky putoval místo Zikmunda Volke. Naději před první pauzou vlil do žil domácím využitou přesilovkou Mrázek.

Ale v první polovině druhého dějství promarnili domácí šance na snížení. Čtyřikrát za sebou totiž putovali Mladoboleslavští na trestnou lavici, gólmana Růžičku však Severočeši v náporu nepřekonali. Definitivní tečku za extraligovou účastí Ústí nad Labem udělala 79 vteřin trvající přesilovka pět na tři. V ní totiž Špirko v obrovské šanci trefil jen boční tyč, a když se vrátil na led i druhý potrestaný Kolafa, ujel po dalším zaváhání defenzívy Slovanu a pojistil vedení.

Středočeši si užívali okamžiky postupu

Ve 32. minutě zvýšil už na 5:1 exústecký útočník Sýkora a Středočeši si užívali okamžiky, které je dělily od oslav postupu. Ještě ve druhém dějství si zahráli dlouhou přesilovku po trestu Krajčiho na pět minut a do konce utkání. V závěrečné dvacetiminutovce se zápas jen dohrával. Domácí se ubránili 64 vteřin ve třech proti pěti.

Necelých deset minut před koncem hodili domácí fanoušci na ledě světlice a ledovou plochu musela upravit rolba. Potom měli hosté výhodu dvou mužů v poli celé dvě minuty a Šebesta zvýšil už na 6:1. Po dalších faulech hráli domácí další oslabení ve třech a Handlovský dokonal debakl Ústí. S koncem utkání mohli Mladoboleslavští zahájit bouřlivé oslavy postupu.

"Gratuluji Mladé Boleslavi k postupu do extraligy, k jejich historickému postupu, který jsme tady zažívali my loni," řekl po utkání asistent trenér Slovanu Vladimír Evan. "Postup do extraligy je neuvěřitelný pocit. Je to velký úspěch k výročí sta let založení klubu. Sice série skončila 4:1, ale každý zápas byl hodně těžký. Nepočítali jsme s tím, že to bude tak rychlé," užíval si postupové euforie Leo Gudas.

Slovan Ústečtí Lvi - BK Mladá Boleslav 1:7 (1:3, 0:2, 0:2)
Branky a nahrávky: 19. F. Mrázek (A. Novotný) - 5. a 9. Eiselt (Drábek), 14. Boháč (T. Sýkora), 30. Kolafa (Fiedler), 32. T. Sýkora (Šebesta), 53. Šebesta (Boháč), 59. Handlovský (T. Sýkora). Rozhodčí: Homola, Jeřábek - Bryška, Chytil. Vyloučení: 10:7, navíc Krajči 5 min. a do konce utkání, J. Heřman - Bauer oba 10 min. Využití: 1:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 6500. Konečný stav série: 1:4.
Ústí nad Labem: Zikmund (14. Volke) - Němeček, J. Evan, A. Novotný, Hořava, Pojkar, Vágner, Zeman, Gýna - Čaloun, Špirko, M. Novák - Krajči, A. Nedorost, F. Mrázek - Hovorka, Šagát, Klobouček - J. Heřman, T. Martinec. Trenéři: Votruba a V. Evan.
Mladá Boleslav: M. Růžička - Bauer, Mazanec, Drábek, Lukáč, Kolafa, Jindra, D. Mocek - Nouza, Král, Gombár - Boháč, T. Sýkora, Šebesta - Fiedler, Mikulík, Eiselt - Gajovský, Rod, Handlovský. Trenéři: Kaňkovský a Gudas.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články