Hlavní obsah

Hokejisty Karlových Varů povede i nadále trenér Pešout

Hokejisty extraligových Karlových Varů by měl i v příští sezoně vést trenér Martin Pešout. Vedení klubu se s ním předběžně dohodlo na nové smlouvě. V rolích asistentů budou pokračovat Tomáš Mariška a Pavel Kněžický. Západočeský celek to oznámil na svém webu.

Foto: David Taneček, ČTK

Trenér Karlových Varů Martin Pešout

Článek

Třiapadesátiletý Pešout převzal mužstvo Energie v květnu 2017 nedlouho poté, co oslavil jako asistent zisk mistrovského titulu s brněnskou Kometou. V Karlových Varech působil již dříve, mimo jiné u mládeže a jako asistent trenéra A-týmu. V současnosti zastává vedle pozice hlavního kouče také roli sportovní manažera.

Hned v první sezoně dovedli Pešout, Mariška a Kněžický tým k okamžitému návratu z první ligy mezi elitu. Loni obsadili Západočeši 12. místo a v poslední sezoně, která skončila předčasně kvůli pandemii koronaviru, si vedli nad očekávání dobře.

Po devítiletém čekání se dostali znovu do předkola play off. Na ledě favorizovaného Hradce Králové ukořistili i cennou výhru, na domácí odvety už nedošlo.

Mužstvo má nyní dovolenou, k letní přípravě se má sejít v pondělí 4. května. Na led by se měli Západočeši znovu postavit 29. července.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice