Hlavní obsah

Velký návrat odchovance! Do hokejových Vítkovic přichází český mistr světa

Vrací se do klubu, v němž jako hokejista vyrostl a v české resp. československé extralize za něj odehrál čtrnáct sezon! Teď spojení Roman Šimíček a Vítkovice znovu funguje. Někdejší vynikající útočník a mistr světa z roku 1999 a majitel bronzu ze šampionátu 1997 bude od příští sezony v ostravském celku působit jako sportovní šéf s kompetencí pro skladbu A-týmu a řízení sportovního chodu klubu.

Foto: Profimedia.cz

Roman Šimíček.

Článek

Pozice sportovního šéfa ve Vítkovicích nahrazuje někdejší post generálního manažera, který od sezony 2016/17 zastával spolu s funkcí hlavního trenéra Jakub Petr. Ten byl ale loni v prosinci z obou funkcí po neuspokojivých výsledcích odvolán a od té doby Vítkovice generálního manažera neměly.

Šimíčkovou rolí a hlavním úkolem bude vést sportovní chod klubu, sestavit po konzultacích se šéfem klubu Alešem Pavlíkem a trenéry mužstvo tak, aby bylo konkurenceschopné a úspěšné.

„Pozice sportovního ředitele bude nejvyšší pozicí ve sportovní hierarchii našeho klubu. Jedná se o přímého nadřízeného trenérů, hlavní náplní práce bude řídit sportovní chod klubu, v rámci rozpočtu vytipovávat hráče pro A-mužstvo, vést jednání s hráči i agenty, jednoduše skladba mužstva tak, aby bylo s ohledem na finanční možnosti co nejlepší po všech stránkách," upřesňuje pro stránky vítkovického klubu jeho šéf Aleš Pavlík.

Dnes osmačtyřicetiletý Šimíček jako hráč získal s Vítkovicemi v extralize dvě stříbra a jeden bronz, v tuzemské nejvyšší soutěži působil i ve Spartě, s níž má dvě stříbra. Ve své kariéře odehrál 63 zápasů v NHL za Pittsburgh a Minnesotu, vyzkoušel si i nejvyšší finskou soutěž a kariéru dokončil za polské Tychy.

Po ukončení hráčské kariéry se v jednačtyřiceti letech v roce 2013 vrhnul na trenérskou dráhu. Po boku Petera Oremuse vedl vítkovické A-mužstvo sezonu a půl, společně s Oremusem se v roce 2015 přesunul do Košic, kde v roce 2015 slavil zisk mistrovského titulu.

Kromě Košic vedl i slovenskou Skalici a dva roky Znojmo v EBEL. V průběhu trenérské kariéry také několikrát zkusil práci s nejmenšími, především v Třinci, odkud se také nyní do Vítkovic po pěti letech vrací. Poprvé jako manažer...

„Roman Šimíček má bohaté hokejové zkušenosti jako hráč, ale i jako trenér a má díky tomu výborné kontakty a styky i ze současnosti. V hokejovém prostředí se velice dobře orientuje. Tato volba není nějakou nahodilou variantou, narychlo uskutečněnou. Delší dobu pracujeme na obměně a zkvalitnění všech úrovní našeho klubu tak, abychom byli od další sezony opět konkurenceschopní a úspěšní. Aktuální těžká situace u nás v Česku a v celém světě nám v tom nemůže zabránit," uzavírá Pavlík.

Reklama

Související témata: