Hlavní obsah

Obránce Šenkeřík prodloužil smlouvu s Karlovými Vary

Karlovy Vary

Hokejový obránce Petr Šenkeřík bude nadále hrát za extraligové Karlovy Vary, s kterými prodloužil smlouvu do konce sezony 2020/21. Devětadvacetiletý zlínský odchovanec působí v týmu Energie od poloviny ledna 2018, kdy přišel z prvoligového Ústí nad Labem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ilustrační foto.

Článek

"Petr Šenkeřík u nás vyrostl ve velmi ofenzivního beka, který zvládá přes dvacet minut na utkání. Bylo naší prioritou ho tady v klubu udržet. Jsem rád, že jsme se domluvili na další spolupráci," uvedl na klubovém webu hlavní trenér a sportovní manažer Karlových Varů Martin Pešout.

Šenkeřík si v uplynulém ročníku připsal v základní části extraligy v 49 zápasech 25 bodů za pět branek a 20 asistencí. Byl tak šestý v produktivitě obránců soutěže i v klubovém pořadí. Ve dvou duelech play off, které zůstalo kvůli pandemii koronaviru nedohrané, nebodoval. V roce 2018 pomohl Karlovým Varům k návratu mezi elitu.

V extralize hrál i za Kometu Brno, Zlín, Slavii a Vítkovice a připsal si v 211 utkáních 70 bodů za 15 gólů a 55 přihrávek. V první lize nastupoval také za Havlíčkův Brod, Beroun, Havířov, Prostějov a Vsetín. V zámoří hrál v juniorské WHL za Kootenay a Prince George, má za sebou rovněž angažmá v Berkutu Kyjev a v celku Columbus Cottonmouths v SPHL.

Reklama

Související témata: