Hlavní obsah

Litvínovský hrdina zůstává. S klubem si plácl na dva roky

Litvínov

Hokejový Litvínov si pojistil svého zachránce. Tomáš Pospíšil, který vydatně pomohl žlutočerným k extraligové záchraně, se domluvil s klubem na dvouletém kontraktu. Severočeský klub o tom v sobotu informoval v tiskové zprávě.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Tomáš Pospíšil (uprostřed) slaví s litvínovskými spoluhráči gól proti Kladnu.

Článek

Dvaatřicetiletý forvard posílil Vervu na konci ledna z Nových Zámků a ze Slovenska si přivezl skvělou formu, ve dvanácti utkáních nasbíral celkem 17 bodů za osm gólů a devět asistencí. Nejvýrazněji se litvínovským fandům zapsal do paměti v posledním duelu základní části, kdy v rozhodující bitvě proti Kladnu pomohl dvěma zásahy a třemi asistencemi k vítězství 6:2, které Severočechům definitivně zajistilo extraligovou příslušnost i pro příští ročník.

„Podpisem Tomáše Pospíšila tvoříme základní kostru mužstva pro novou sezonu. Potvrdil svou kvalitu už v uplynulé sezoně jak na Slovensku, tak i po příchodu k nám," uvedl generální ředitel klubu Jiří Šlégr.

„Jednání s Tomášem byla hlavně o férovosti a jeho charakteru, protože jsme smlouvu vyjednávali ještě před koncem sezony a na návrh jsme si podali ruku. Díky svému fantastickému výkonu v posledním zápase se mu ozvalo několik klubů z extraligy a on dostál svého slova a podepsal smlouvu s námi," libuje si Šlégr.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec