Hlavní obsah

Královská smlouva pro Varaďu! S Třincem prodloužil smlouvu o sedm let

Praha

Je posledním extraligovým trenérem, který dovedl svůj tým k extraligovému titulu. Na triumf z loňské sezony ale trenér Třince Václav Varaďa navázat nemohl. Plány jeho, i třineckého klubu, zhatila pandemie nemoci Covid-19, kvůli které byly extraligový ročník zastaven v předkole play off. Šanci na titul navázat přesto mít bude. Třiačtyřicetiletý kouč, který převzal první tým Ocelářů v létě roku 2017, prodloužil ve Slezsku smlouvu o dalších sedm let tedy do dubna 2027.

Foto: Sport.cz

Václav Varaďa bude v Třinci pokračovat

Článek
Fotogalerie

Varaďa bude mít na starosti v Třinci A tým, dohlížet bude ale také na všechna hokejová družstva pod hlavičkou Ocelářů včetně partnerského Frýdku-Místku hrající Chance ligu. „Je to velké ocenění mé práce. S vedením jsem našel společnou řeč v tom, jak si všichni představujeme, aby to v klubu fungovalo," říká Varaďa, který na lavičce Ocelářů jako hlavní trenér v základní části odkoučoval 150 zápasů s bilancí 91 výher a 59 porážek a v play off vyhrál všechny série s výjimkou jediné.

„Myslím, že se ukázalo, že pokud se pracuje na maximum a dělají se správně dílčí kroky, tak se úspěch dostaví. Vážím si takové důvěry a budu se snažit naplňovat jednotlivé cíle, aby všichni byli spokojení a aby i mladí hráči dostávali šanci v A týmu. Samozřejmě za předpokladu, že na to budou hokejově a fyzicky mít," pokračuje nedávný trenér reprezentační dvacítky.

Varaďa v průběhu tří let dovedl Třinec dvakrát do finále extraligy, kde získal nejprve stříbrnou a o rok později zlatou medaili za mistrovský titul, na který chtěl letos navázat. „Samozřejmě, že je na prvním místě zdraví nás všech, hokej je pořád jenom sport, ale ten pocit, který bych přirovnal k takové zvláštní přetrvávající pachuti. To se nezměnilo. Ještě to bude chtít nějaký čas," vrací se Varaďa k předčasnému konci letošní hokejové sezony.

Kontrakt na sedm let je v českých extraligových poměrech výjimečným a podle sportovního ředitele Ocelářů Jana Peterka jen dokládá, jak si klub váží přínosu trenéra, který má ve své sbírce úspěchů také vítězství s třineckými hokejisty v juniorské extralize (2016) anebo triumf s českou hokejovou reprezentací do 18 let na prestižním Memoriál Ivana Hlinky (dnes Hlinka Gretzky Cup) ve stejném roce.

„Jsme rádi, že jsme se domluvili, byla to jedna z našich priorit. Sedmiletá smlouva dává šanci pracovat koncepčně, a to rovnou na více úrovních. I proto jsme Vencu jmenovali nově také šéftrenérem celé organizace," vysvětluje Peterek.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články