Hlavní obsah

Hokejová Slavia chce uspět doma i v Lize mistrů

PRAHA

Na dvou frontách budou v následující sezóně bojovat hokejisté klubu Slavia Praha, kromě domácí extraligy čeká úřadujícího mistra také vystoupení v nově vzniklé Lize mistrů. A sešívaní by vedle obhajoby nejvyšších pozic v české soutěži rádi uspěli i na evropském poli, Lize mistrů přikládají představitelé klubu velký význam.

Článek

"Úspěšně reprezentovat český hokej v Lize mistrů bude v nové sezóně naším prvním cílem. V první fázi sezóny to bude naše priorita, chceme postoupit ze své skupiny," řekl na úterní tiskové konferenci prezident Slavie Miroslav Tvrdý. Slavia se ve štědře dotované Lize mistrů (LM) utká systémem doma-venku se švýcarským Curychem a švédským Linköpingem, vítěz skupiny poté postupuje do semifinále.

Účast v LM Slavii kromě prestižních zápasů s evropskými velkokluby přinese i zajímavé finanční ohodnocení. Jen za účast má každý klub jistých 300 tisíc eur, za postup do semifinále je prémie dalších 200 tisíc eur. "Ligu mistrů považujeme rozhodně za plusovou záležitost. Ale samozřejmě bude záležet také na naší výkonnosti," dodal Tvrdý s tím, že každé vítězství ve skupině LM je honorováno 50 tisíci eur.

"Rozhodně to vypadá zajímavěji než byla někdejší Evropská liga, kterou jsem zažil ve Vsetíně," připomněl předchůdce LM kapitán Slavie Josef Beránek. "Nyní je to mnohem lépe finančně ohodnoceno a pro mladé hráče je to dobrá příležitost se ukázat i v Evropě," dodal zkušený útočník, jenž bude v následující sezóně opět jedním z lídrů týmu. 

Klepiš Rusku neodolal, Bednář a Červenka zůstali

V klubu přes léto zůstaly i další opory, z hvězd mistrovského kádru prakticky odešli jen Jakub Klepiš do Omsku a Michal Sup do německého Duisburgu. "Naším základním cílem bylo stabilizovat kádr, který získal titul. Zatímco s odchody Igora Rataje a Michala Supa se víceméně počítalo, ruské nabídce pro Jakuba Klepiše jsme konkurovat nedokázali," vysvětlil Tvrdý.

Naproti tomu do klubu přišel jen útočník Milan Kraft z Karlových Varů, jenž je však zhruba do konce září mimo hru se zraněným ramenem. Nepodařilo se získat hvězdného Martina Ručinského, který nakonec kývl Spartě. "Ale na druhou stranu byl z Ruska velký zájem i o Romana Červenku a Jardu Bednáře. A pro nás je možná důležitější, že jsme tyto dva dokázali v kádru udržet, než kdybychom získali nové hvězdné posily," tvrdí hlavní trenér a generální manažer Slavie Vladimír Růžička.

<tbody><tr class="invert"><td>HOKEJOVÁ EXTRALIGA NA SPORT.CZ: </td></tr><tr><td><a href="http://hokej.sport.cz/tym?sectionId=26&amp;competitionId=8&amp;seasonId=607&amp;teamId=4000009" target="_blank">Soupiska HC Slavia Praha na sezónu 2008/09</a></td></tr></tbody>

Do nové sezóny vstupuje Slavia s rozpočtem 145 miliónů korun, přičemž 57,5 miliónu představují výdaje na platy hráčů. Další podstatnou položkou je i pronájem O2 Areny, kde hraje červenobílý klub od roku 2004. V luxusní aréně se mohou fanoušci v ročníku 2008/09 těšit i na zajímavá jubilea, která chystá oslavit její provozovatel, společnost Bestsport. Turnikety totiž najisto projde milióntý návštěvník extraligového utkání, klub zde vstřelí svou 500. branku a snad oslaví i 100. vítězný zápas. K tomu Slavii chybí už pouze sedm výher.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec