Hlavní obsah

Hokejová Sparta vítězí, ale k dokonalosti má ještě daleko

PRAHA

V předminulé sezóně se Sparta a Pardubice spolu utkaly ve finále. Staré křivdy ještě nejsou odpuštěny. Oba týmy si mají pořád co vracet. Ve čtvrtek se však na ledě příliš nejiskřilo. Východočechy do Prahy znovu doprovázel početný kontingent fanoušků, kteří už už věřili, že ze sparťanského ledu odvezou tříbodový náklad. Nestalo se.

Článek

Ačkoli velký extraligový favorit v úvodu sezóny nehraje oslnivý hokej, poslední čtyři kola mu na konto skáčou body jak na běžícím páse. „Je pořád co vylepšovat,“ tvrdil kouč František Výborný. A ví co. Jeho syn David byl v prvním útoku skoro neviditelný, Ručinský dvě třetiny jen neúčelně bruslil.

To Pardubice předváděly až do 50. minuty ostřejší hokej. Jména východočeských beků budí v extralize respekt - Štrbák, Píša, Snopek. Nakonec se ale přece jen prosadila mohutná sparťanská ofenzivní síla. Navrátilec z finské ligy Kratěna vyrovnal a jeho dlouholetý souputník Broš ukradl Spartě vítězství v nájezdech.

Pardubický kouč Václav Sýkora byl po zápase rozpačitý. Spartu před časem vedl z lavičky, má v klubu pořád hodně známých a kamarádů. „Sparta byla, je a bude silná. Pro každého je vždycky nesmírně obtížné tu vyhrát.“

Hvězdou večera a zároveň jeho největším smolařem byl domácí rychlobruslař Petr Ton, autor úvodního gólu zápasu. Šancí měl snad na dva hattricky. Do příležitostí se dostával s udivující lehkostí a elegancí. Jen to zakončení. Nešlo to z bekhendu, švihem ani golfákem. Před pardubickým Růžičkou mnohokrát volil špatně. „Měl jsem ty šance řešit úplně jinak,“ sypal si popel na hlavu.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články