Hlavní obsah

Šlágr Slavia - Plzeň: Bednář a Vlasák odpovídají na stejné otázky

Jan ŠkvorSport.cz

Páteční kolo hokejové extraligy přináší velký šlágr. Narazí totiž na sebe aktuální první Slavia a druhá Plzeň. Sport.cz vybral dva tahouny, kteří svým týmům vydatnou měrou pomohli k úspěšnému vstupu do sezóny. Plzeňský Tomáš Vlasák pookřál s příchodem zkušeného Straky a nasbíral již devět bodů, slávista Jaroslav Bednář zase střílí důležité branky svého týmu. Sport.cz oběma hokejistům před pátečním soubojem položil stejné otázky.

Článek

Je pro vás páteční utkání speciálnější v tom ohledu, že na sebe narazí aktuálně první a druhý tým tabulky?

Vlasák: Určitý náboj tam je, ale bereme to jako každý jiný ligový zápas. Samozřejmě ta nálepka „první s druhým“ tam ale je.

Bednář: Myslím, že je to zápas jako každý jiný.

Probíráte už blížící se šlágr se spoluhráči v kabině?

Vlasák: To přijde až v pátek. Ve čtvrtek jsme měli trénink, na kterém jsme se připravovali na užší kluziště na Slavii.

Bednář: Vůbec ne. Ale uvědomujeme si, že Plzeň má dobrý vstup do sezóny. Jestliže k tomu nepřistoupíme tak, jak bychom měli, vůbec nemá cenu jít na led.

Co bude klíčem k úspěchu?

Vlasák: Slavia má nejužší kluziště v lize, takže určitě disciplína,. Přesilovky dělají hodně, gól může padnout odkudkoli. Důležité bude i nasazení, tempo a bojovnost.

Bednář: Plzni hrají výborně první dvě pětky, takže si je musíme dobře pohlídat. Skvělý je zejména Stráča (Martin Straka – pozn. aut.), Vlasák se výborně vrací se třemi hráči dozadu. Jsou to skvělí hokejisté, takže jim nesmíme dát žádný prostor. Důležitá bude i disciplína, protože Plzeň má bruslařsky dobré hráče.

Pokud byste měli charakterizovat jeden druhého, co byste pověděli?

Vlasák: Jarda má výbornou střelu, z každé pozice se umí trefit. Vloni měl výbornou sezónu, letos v tom pokračuje. Určitě je to jeden z nejnebezpečnějších hráčů Slavie.

Bednář: Tomáš příchodem Martina Straky ožil. Je vidět, že si rozumějí, zejména přesilovky hrají výborně.

Na koho ze soupeřova týmu si budete muset dát zvýšený pozor?

Vlasák: Slavia už loni ukázala, že má velmi silný mančaft. I letos je hned od začátku na špici. Je těžké říct, na koho speciálně. Má kvalitní útočníky, celý tým je dobře vyvážený.

Bednář: Viděl jsem Stráču, když s námi hráli před sezónou přípravný zápas. Je znát, že je to pořád hokejista par excellent. Právě on pro mě bude největším soupeřem.

Kdo bude v zápase favoritem?

Vlasák: Slavia do něj jde z prvního místa, hraje doma, takže by jím měla být asi ona.

Bednář: Favoritem jsme asi my. K Plzni ale máme samozřejmě respekt, takže nebudeme vytrubovat, že máme zápas jasně vyhraný bez boje. Víme, jaký hrají hokej, takže se na to musíme připravit.

S jakým výsledkem byste byli spokojení?

Vlasák: Chceme vyhrát každý zápas, ale víme, jak je to na Slavii těžké. Kdybychom si odvezli bod nebo dva, bylo by to výborné. Tři? To by bylo fantastické.

Bednář: S kterýmkoliv, který nám zaručí tři body.

Do pražské O2 Arény zatím příliš fanoušků nechodí. Kolik jich podle vás dorazí v pátek?

Vlasák: Myslím, že přijede i hodně fanoušků od nás, takže by mohla být dobrá atmosféra. Kdybych si mohl tipnout, bylo by dobré, aby přišlo sedm osm tisíc.

Bednář: (začne se smát) Je škoda, že jste se mě nezeptal před zápasem s Mladou Boleslaví nebo Vítkovicemi. To bych vám řekl šest nebo sedm tisíc... Nakonec tam byly jen tři tisícovky... Dost fanoušků jezdí z Plzně. Spokojený bych byl se sedmi osmi tisíci.

Reklama

Související témata: