Hlavní obsah

Č.Budějovice - Třinec 6:2České Budějovice se postaraly o šestou porážku Třince za sebou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
21. Vak 1 : 0
23. Kotrla 2 : 0
29. Vak 3 : 0
38. Duda 4 : 0
48. Huml 5 : 0
49. Květoň 5 : 1
51. Melichárek 5 : 2
53. Huml 6 : 2

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Hokejisté Českých Budějovic porazili v 8. extraligovém kole Třinec 6:2 a připravili tak svému soupeři šestou porážku za sebou. Jihočeši o svém úspěchu, po kterém kouč Ocelářů Antonín Stavjaňa oznámil úmysl opustit svůj post, rozhodli ve druhé třetině, ve které vstřelili čtyři branky.

Článek

Třinečtí přitom vstoupili do boje se třemi pětkami a od první chvíle nenechávali nikoho na pochybách, že chtějí odčinit sérii špatných výsledků. Aktivním pohybem brzy donutili domácí tým k faulu a při vyloučení Vydareného zle dotírali na Turkovu klec. Po akci Moravce s Kankem došlo na kontrolu videozáznamu, naštěstí pro domácí ale rozhodčí gól neuznal.

Jihočeši si včas uvědomili, že nemohou být pasivní a začali se víc tlačit do útočného pásma. Do šance se dostal Mertl, jenž na modré převzal křižný pas od Květoně, z pravé strany jel sám na branku, ale Vojtka neprostřelil. Poté Gřegořek od modré orazítkoval tyčku. Největší příležitost měl v 19. minutě Veselý, přes ležícího Vojtka však mířil vedle.

Úvod prostředního dějství patřil Jihočechům, kteří šli do trháku díky dvěma využitým přesilovkám. Při trestu Kanka se z pravého kruhu nádherně trefil Vak nad brankářovu lapačku a v trestu Sekeráše uběhlo pouhých 15 vteřin, když Vydareného bombu od modré zblízka dorážel Kotrla.

Třetí zásah už při plném počtu hráčů mohl přidat Huml, ležícího Vojtka ale v brankovišti zastoupil obránce Gureň. Otřesení hosté se nepoložili, o střelbu se pokoušeli Kanko a po něm Polanský, recept na překonání Turka však hledali marně.

V polovině utkání vypíchl Moravcovi kotouč Veselý a rozjel se k dlouhému sólu. Vojtek proti němu vyrazil a padl mu pod nohy, ale puk se odrazil k dojíždějícímu Vakovi, který pohodlně skóroval do opuštěné branky. Tím zápas pro Vojtka skončil, neboť byl následně za nesportovní chování vyloučen do konce utkání. Definitivně na lopatky položil Oceláře Duda, jenž se protáhl kolem Gureně i Vosátka, přelstil také Čechmánka a radoval se z první trefy v budějovickém dresu.

Lehkovážný vstup Mountfieldu do třetí třetiny se snažil potrestat Martynek, jeho nájezd z pravého křídla ale Turek zlikvidoval. Po chybě Gřegořka se dostal ke kotouči ze zadní linie sprintující Výtisk. Ani jeho střela se však neujala. Poté domácí Kůrka obkroužil zezadu třineckou klec, Čechmánek střelu vyrazil, ale Huml akci pohodlně gólově zakončil. Hosté sice dvěma slepenými góly kontrovali, ale v přesilovce to byl znovu Huml, který protlačil puk za brankovou čáru.

Mountfield České Budějovice - Oceláři Třinec 6:2 (0:0, 4:0, 2:2)
Branky a nahrávky: 21. Vak (Veselý), 23. Kotrla (Vydarený, Gulaš), 29. Vak (Veselý), 38. Duda, 48. Huml (Kůrka), 53. Huml (Toman) - 49. D. Květoň (Martynek, Seman), 51. Melichárek (Výtisk). Rozhodčí: Hodek - Pouzar, J. Svoboda. Vyloučení: 7:8, navíc Vojtek (Třinec) 10 min. a do konce utkání. Využití: 3:0. Diváci: 4883.
České Budějovice: Turek - Poživil, Gřegořek, Sičák, Toman, Frolo, Vydarený, Mucha - M. Hudec, Vak, Veselý - Duda, Huml, Kůrka - Hřebejk, Šimánek, Kotrla - Kuchejda, Mertl, L. Květoň - Gulaš. Trenéři: Bokroš a Tlačil.
Třinec: Vojtek (29. Čechmánek) - Sekeráš, Výtisk, Seman, Malec, Vosátko, Gureň - Kanko, D. Moravec, Melichárek - Peterek, D. Květoň, Martinek - Kováčik, Polanský, Balej. Trenéři: Stavjaňa a Juřík.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice