Hlavní obsah

Nikdo mě nepřesvědčí, že se hokej uzavřením extraligy zvedne, trvá si na svém Gulaš

Praha

Byl razantně proti, když se loni v prosinci poprvé objevily zvěsti, že až Asociace profesionálních klubů převezme řízení hokejové extraligy od svazu, začne tlačit na uzavření nejvyšší soutěže. A svůj názor kapitán Plzně Milan Gulaš nemění ani nyní, kdy svaz klubům navrhuje, aby v nadcházejících dvou sezonách z extraligy nikdo nesestupoval a naopak ji v letech 2021 a 2022 vždy rozšířil vítěz první ligy.

Foto: Milan Malíček, Právo

Plzeňský kapitán Milan Gulaš.

Článek

Plán sestavený prezidentem Českého hokeje Tomášem Králem a jeho pracovní skupinou je reakcí na očekávané ekonomické dopady na kluby způsobené koronavirovou pandemií.

Podle tohoto návrhu by se od roku 2023 zase hrála baráž a počet celků v nejvyšší soutěži by se vrátil ze šestnácti k současným čtrnácti. Vše podléhá schválení extraligových klubů.

„Můj názor se určitě nemění. Chápu, že je teď situace (kvůli pandemii koronaviru) nějaká, a nikdo neočekával, že by tohle mohlo nastat," prohlásil Gulaš na ČT sport při vyhlašování ankety Hokejista sezony, kterou opanoval už potřetí za sebou.

„Na druhou stranu, když to vezmu ze sportovního hlediska… Někde jsem zaznamenal výrok, že uzavření ligy má hokej posunout. Tomu já prostě nevěřím," míní plzeňský kapitán.

„Chápu, že po finanční stránce teď pro některé kluby nebude vůbec lehké, aby mohly fungovat dál. Proto se otevírá stránka o uzavření soutěže. Když se ale budeme bavit jen o sportovní stránce a hokeji samotném, tak mě určitě nikdo nepřesvědčí, že se hokej uzavřením ligy zvedne," dodal Gulaš.

Reklama

Související témata:
  1 : 2 Pardubice - Třinec 1 : 2 dohráno
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín zítra 17 : 00
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  Pardubice - Třinec zítra 18 : 00
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec