Hlavní obsah

Vítkovice získaly pátého nejproduktivnějšího hráče uplynulé sezony slovenské extraligy

Ostrava/Praha
Aktualizováno

Hokejové Vítkovice posílí pětadvacetiletý český útočník Josef Mikyska, který poslední sezonu strávil v Trenčíně a byl pátým nejproduktivnějším hráčem slovenské nejvyšší soutěže. Ostravský klub angažoval i obránce Jakuba Kubeše, který doposud hrál za prvoligový Přerov, a v týmu bude pokračovat také kanadský bek s maďarským pasem Jesse Dudas.

Foto: Profimedia.cz

Josef Mikyska míří ze slovenského Trenčína do Vítkovic.

Článek

Mikyska, rodák z Frýdlantu v severních Čechách zaznamenal v 53 zápasech za Trenčín 55 bodů za 14 gólů a 41 asistencí.

„Je to cílevědomý hráč, který měl velkou chuť vrátit se do české extraligy a jeho výkony na ledě to potvrzovaly. Je mladý, čili dá se v něm očekávat perspektiva do budoucna. Přehled o něm máme už delší dobu, ať já, nebo trenéři, takže v otázce jeho angažování jsme měli naprostou shodu. Jsme rádi, že jej budeme mít v kádru a věříme, že na ledě v sezoně dokáže, že si místo v extralize a v týmu Vítkovic právem zaslouží," říká sportovní šéf Vítkovic Roman Šimíček.

Mikyska je odchovancem Liberce, za který odehrál mezi lety 2016 až 2018 42 extraligových zápasů K dnešnímu dni má v české nejvyšší soutěži odehráno 42 zápasů. Kromě Trenčína si v zahraničí zahrál i druhou nejvyšší soutěž v Německu za Freiburg.

Dvaatřicetiletý Dudas přišel do Vítkovic na konci ledna z Miškovce a pomohl klubu k záchraně v extralize. Za Ostravany odehrál deset zápasů, ve kterých si připsal čtyři asistence. Nyní podepsal novou roční smlouvu.

Třiadvacetiletý Kubeš doposud v extralize nehrál. V letech 2016 až 2019 působil v polském Jastrzebie, předešlou sezonu hájil barvy Přerova a v 52 zápasech nasbíral devět branek a přidal 18 asistencí.

Reklama

Související témata: