Hlavní obsah

Karlovy Vary zlákaly dlouholetou oporu Plzně, sparťanský útočník zůstává

Praha
Aktualizováno

Hokejový útočník Jiří Černoch, který už v uplynulé sezoně od listopadu hostoval v Karlových Varech ze Sparty, zůstane v Energii i v příštím ročníku. Třiadvacetiletý centr, jenž v roce 2014 získal stříbro z MS hráčů do osmnácti let, bude na západě Čech opět hostovat. Novou posilou je pak obránce Lukáš Pulpán, který posledních šest sezon strávil u největšího rivala v Plzni. S Karlovými Vary podepsal dvouletou smlouvu. Z Kladna se na západ Čech přesunou útočníci Tomáš Redlich a Patrik Machač, kteří podepsali roční smlouvy.

Foto: Sport.cz

Jiří Černoch.

Článek

„Jsem velice rád, že jsme se s Jirkou domluvili na jeho dalším působení u nás. V závěru poslední sezony patřil mezi klíčové hráče týmu a naše nejlepší dva centry. Věříme, že na svoje výkony naváže i v nadcházející sezoně," uvedl hlavní trenér a sportovní manažer Energie Martin Pešout.

„Už v průběhu sezony, na konci loňského kalendářního roku, mi říkal pan Pešout, že by mě chtěl mít v týmu i pro příští sezonu. Sparta na mě neuplatnila opci, a tak jsem té nabídky rád využil. Chtěl jsem v mužstvu zůstat i nadále," říká Černoch k pokračování ve městě horkých léčivých pramenů.

Odchovanec Sparty odehrál za Energii včetně play off 29 utkání, v nichž zapsal 12 kanadských bodů (5+7), což je jeho sezonním maximem v seniorské extralize.

Čtyřiatřicetiletý Pulpán patří k nejzkušenějším obráncům celé soutěže, na svém kontě má již 461 extraligových duelů, ve kterých navíc z pozice beka zapsal 132 bodů (29+103). Kromě Plzně si předtím extraligu zahrál i za chomutovské Piráty.

„Lukáše jsem poznal už během společného působení v Chomutově. Je to tvořivý hráč, který nám hodně pomůže směrem do ofenzivy a velice platný je i v přesilových hrách, na nichž nastupoval pravidelně i během posledních sezon v Plzni," prohlásil Pešout.

„Jednání s Karlovými Vary probíhala už před minulou sezonou, tehdy to ale ještě nedopadlo. Jsem rád, že tentokrát už ano. Jiné nabídky už jsem tak neřešil, když jsem věděl, že se domluvím tady ve Varech," uvedl Pulpán.

Zkušený bek v minulé sezoně nastoupil do 38 extraligových zápasů, ve kterých vstřelil tři branky a přidal osm asistencí. Odehrát větší porci zápasů mu zabránilo nepříjemné zranění, kdy v polovině října při utkání s Pardubicemi dostal pukem do obličeje, kvůli čemuž vynechal deset duelů.

Do Karlových Varů se přesunula i kladenská dvojice Redlich - Machač. Sedmadvacetiletý Redlich spojil doposud celou seniorskou kariéru s Kladnem, jen v sezoně 2018/19 odehrál zápas za Mladou Boleslav. V minulém ročníku odehrál za Rytíře 51 zápasů, ve kterých vstřelil devět branek a přidal sedm asistencí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Redlich se stěhuje z Kladna do Karlových Varů.

"Je to prototyp hráče, který se nám hodí. Je to rychlý a důrazný hráč. Jsem přesvědčený, že styl naší hry mu bude vyhovovat," řekl Pešout. Redlich přiznal, že zásluhu na jeho přesunu má i kapitán Karlových Varů Václav Skuhravý, který v Kladně hrál. "Ozval se mi, jestli bych měl zájem jít do Varů. Hrál jsem s ním už na Kladně. Řekl mi, jak to tu funguje, a také díky tomu jsem se takto rozhodl," uvedl Redlich.

O rok mladší Machač je také kladenským odchovancem. V juniorském věku působil dvě sezony v zámoří, od roku 2013 hraje za Kladno. "Je to jeden z hráčů, který by měl na postu centra nahradit Dávida Grígera. V závěru sezony nastupoval vedle Jágra, takže mu chceme dát šanci, aby to, že na Kladně hrál první pětku, potvrdil i u nás," řekl Pešout. Gríger po sezoně odešel stejně jako Tomáš Rachůnek do Liberce.

Obrana Energie tak má podle vedení klubu už téměř definitivní podobu. Již před příchodem Pulpána totiž prodloužili smlouvy Petr Šenkeřík, Martin Rohan či Martin Weinhold. Po dohodě s klubem naopak kádr Karlových Varů opustil Vladimír Eminger.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice