Hlavní obsah

Pardubice potrestaly litvínovské fauly

LITVÍNOV

Hokejisté Pardubic předvedli v Litvínově excelentní třetí třetinu, čtyřgólovou smrští smetli domácí celek a díky vítězství 6:3 se posunuli na páté místo tabulky extraligy. „Využili jsme přesilovky, které nám soupeř nabídl svou nedisciplinovaností. A zvedl nás vyrovnávací gól na 3:3, po němž jsme ovládli hru,“ konstatoval pardubický trenér Václav Sýkora.

Článek

„Některé litvínovské zákroky byly až na hranici únosnosti se snahou zranit protihráče. Jsem rád, že jsme to dokázali potrestat. Před svými svěřenci smekám, že udrželi nervy na uzdě a nenechali se vyprovokovat,“ tvrdil kouč Východočechů.

Litvínov prohrál po sérii tří vítězných zápasů.Trenér Jaroslav Hübl starší netajil zklamání: „Nepodali jsme dobrý výkon. Nebruslili jsme jako v minulých zápasech. Je zarážející, že jsme měli doma třináct vyloučených. To je obrovský luxus. Hráli jsme často ve čtyřech i párkrát ve třech, což se proti tak kvalitnímu soupeři projeví úbytkem sil.“ Týmu tentokrát chyběly herní pohoda a nasazení.

Smutně vycházel z kabiny obránce Jiří Šlégr: „Zbytečně jsme faulovali, což rozhodlo. V oslabení se zápas vyhrát nedá. Při plném počtu hráčů na ledě jsme nehráli špatně, ale srážely nás taktické chyby. I já jsem udělal věc, které jsem se dopustit neměl. Zdálo se mi, že tam protihráč něco nasimuloval, ale to mě neomlouvá z toho, že jsem začal vyvádět. I když mě to naštvalo. Věděl jsem, že jsem Cetkovskému nic neudělal a on bulí.“ Zkušený bek dostal  trest na čtyři minuty, v němž Litvínovští inkasovali.

Severočeši se i přes pondělní porážku drží v horní polovině tabulky. „Bodově na tom nejsme nejhůře. Myslím si, že osmnáct bodů málokdo čekal. A mohlo to být i lepší, kdybychom dotáhli do tříbodového konce zápas v Liberci,“ dodal Šlégr.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice