Hlavní obsah

Karlovy Vary - Třinec 3:4Třinec opět uspěl v Karlových Varech, tentokrát v rozstřelu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
29. Zucker 1 : 0
33. Sekeráš 1 : 1
36. Sekeráš 1 : 2
38. Grof 2 : 2
55. Grof 3 : 2
57. Polanský 3 : 3
65. Polanský 3 : 4

KARLOVY VARY

Hokejisté Karlových Varů prohráli i podruhé v sezóně domácí zápas s Třincem. V utkání 36. kola extraligy, které si Západočeši předehráli kvůli účasti na prosincovém Spenglerově poháru, v úterý podlehli 3:4 po samostatných nájezdech. Po dvou gólech dali na obou stranách obránci, domácí Jakub Grof a hostující Ĺubomír Sekeráš. Rozstřel rozhodl Jiří Polanský, jenž skóroval i v normální hrací době. Třinec uspěl v Karlových Varech už před týdnem, kdy vyhrál v prodloužení.

Článek

Zpočátku byli nebezpečnější hosté. Zahrozil především Moravec, který se dostal až před brankáře Mensatora, ale vyzrát na něj nedokázal. Reprezentační gólman si vedl úspěšně i v osmé minutě, kdy na něho v přesilovce pálil Martynek a vzápětí Květoň.

Na druhé straně chytře vystřelil Skladaný, Čechmánek však stihl zareagovat a následnou dorážku namířil Skladaný pouze do boční sítě. Slibné šance měli před odchodem do kabin ještě Melenovský a Skuhravý, ani jeden z nich však skóre neotevřel.

Ve 25. minutě se řítili v přečíslení dva na jednoho Kanko s Moravcem, jehož bekhendové zakončení však dobře přečetl Mensator. Po Melichárkově individuální akci se odrazil puk přímo k rozjetému Polanskému, jenž nápřahem trefil pouze Mensatora.

Oceláři vyrovnali po pěti vteřinách přesilovky

Hra se následně přesunula na druhou stranu, kde našel Zaťovič ostrou přihrávkou na brankovišti Zuckera, jemuž stačilo nastavit hůl a zvednout puk pod horní tyčku. Domácí ale nabídli Ocelářům vyrovnání. Na trestnou lavici musel Procházka a již po pěti sekundách ho poslal zpět úspěšnou ranou obránce Sekeráš.

Na začátku 35. minuty nabídli domácí Třinci na 99 sekund přesilovku čtyři na tři, kterou 19 sekund před jejím skončením zužitkoval znovu Sekeráš. Předtím Vary přežily díky Mensatorovi velkou šanci Výtiska. I podruhé odcházely týmy do kabin za vyrovnaného stavu, neboť většího prostoru na ledě při hře čtyř proti čtyřem využil ranou z mezikruží Grof.

Třetí dvacetiminutovka byla z obou stran opatrnější. V 51. měli velkou šanci domácí, když jeli dva na jednoho Zucker a Dej, ale Čechmánek lapačkou situaci zachránil. Když Mensator zneškodnil dvě šance Martynka v krátkém sledu, vyrazili Západočeši do protiútoku a Grof propálil Čechmánka. Za 71 sekund však vyrovnal Polanský a zápas pokračoval.

V prodloužení mohl z dorážky rozhodnout Melenovský, Čechmánek byl však proti. Chvilku nato fauloval Skuhravý a hosté hráli 70 sekund přesilovku čtyři na tři, ale bez úspěchu. V samostatných nájezdech byl jediným úspěšným exekutorem Polanský.

Hokejová O2 extraliga - 36. kolo:
Energie Karlovy Vary - Oceláři Třinec 3:4 po sam. nájezdech (0:0, 2:2 - 1:1).

Reklama

Související témata: