Hlavní obsah

Slavia využila zaváhání Vítkovic a opět vede extraligu

PRAHA

Hokejisté pražské Slavie využili prohry Vítkovic v Třinci po prodloužení a po 13. kole opět vedou O2 extraligu. Obhájce titulu zdolal poslední Znojmo a na čele tabulky má jednobodový náskok. V nevýrazných výkonech pokračuje Sparta, která prohrála se Zlínem. Liberec zvítězil v Českých Budějovicích. Litvínov vyhrál po prodloužení v Kladně, nováček z Mladé Boleslavi porazil Karlovy Vary po samostatných nájezdech.

Článek

Třinec poslal proti lídru tabulky do vedení ex-vítkovický David Moravec ve 22. minutě, po půlminutě zvýšil Jiří Hašek. Hosté snížili v polovině zápasu Viktorem Ujčíkem, který naopak působil v Třinci, a vyrovnali v 52. minutě díky Lubomíru Korhoňovi. V prodloužení rozhodl o vítězství domácích 3:2 David Květoň, jenž potrestal faul Krsteva. Vítkovice prohrály po sedmi vítězných zápasech, 800. zápas v extralize absolvoval domácí forvard Jan Peterek.

Do vedení extraligy se opět dostal druhý pražský celek Slavia. Poslední Znojmo sice vedlo v O2 Areně po dorážce Jiřího Řípy, skóre otočili Jiří Drtina, Petr Kadlec, David Hruška a Jakub Sklenář.

Favorizovaná Sparta pokračuje ve nevýrazných výkonech, v pátek prohrála se Zlínem 2:4. Hosty poslali do vedení Pavel Kubiš, Martin Hamrlík a Andrej Kollár. Domácí alespoň snížili po trefách Ondřeje Kratěny a Davida Výborného, pojistku pro Zlín ale přidal Ivan Rachůnek. Moravané poprvé v sezóně zvítězili mimo svůj stadión.

Budějovice proti Liberci stahovaly, ale nevyrovnaly

České Budějovice ve středu inkasovaly debakl 1:7 v zápase Ligy mistrů v Ufě, zabrat chtěly proti tápajícímu Liberci. Ten ale poslala do vedení nedávná posila Petr Nedvěd, vedení zvýšil Václav Pletka. Po dalším gólu Nedvěda domácí vykřesali naději po gólech Milana Tomana a Milana Gulaše. Vyrovnat se Jihočechům nepodařilo ani při hře bez brankáře.

Litvínov poslal v Kladně do vedení v početní výhodě Karel Kubát. O vyrovnání se postaral krátce po začátku třetího dějství David Hájek. V prodloužení využil přesilovku Jiří Šlégr a Litvínov si odvezl dva body. Celkem jich venku získal už jedenáct.

Nováček z Mladé Boleslavi vedl nad posledním finalistou z Karlových Varů už 2:0 po trefách Martina Čecha a Jana Bendy, Západočeši vyrovnali díky Jaroslavu Kristkovi a Milanu Procházkovi. Středočechy poslal opět do vedení v přesilovce Václav Kočí, opět srovnal šest minut před koncem Kristek. Bonusový bod domácím zajistil nájezd slovenského forvarda Petera Barinky.

Hokejová extraliga, 13. kolo:
Pardubice - Plzeň 8:5ON-LINE
Třinec - Vítkovice 3:2 po prodlouženíON-LINE
Branky: 22. D. Moravec, 23. Hašek, 64. D. Květoň - 30. Ujčík, 52. Korhoň.
Kladno - Litvínov 1:2 po prodlouženíON-LINE
Branka: 42. Hájek - 39. Kubát, 62. Šlégr.
Ml. Boleslav - K. Vary 4:3 po sam. nájezdechON-LINE
Branky: 13. M. Čech, 16. Benda, 34. Kočí, rozhodující nájezd Barinka - 19. a 55. Kristek, 24. Milan Procházka.
Č. Budějovice - Liberec 2:3ON-LINE
Branky: 50. Toman, 57. Gulaš - 28. a 44. Nedvěd, 34. Pletka.
Sparta Praha - Zlín 2:4ON-LINE
Branky: 37. Kratěna, 45. Výborný - 15. Kubiš, 19. Hamrlík, 26. Kollár, 47. Rachůnek.
Slavia Praha - Znojmo 4:1ON-LINE
Branky: 27. Drtina, 43. Kadlec, 50. Hruška, 60. Sklenář - 15. Řípa.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články