Hlavní obsah

Sparta - Litvínov 3:5Trápení Sparty pokračuje, po Zlínu doma podlehla i Litvínovu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
25. Branda 0 : 1
34. Ručinský 1 : 1
37. Kratěna 2 : 1
39. Černý 2 : 2
41. Broš 3 : 2
54. Kubinčák 3 : 3
56. Kubát 3 : 4
60. Reichel 3 : 5

PRAHA

Trápení hokejové Sparty nekončí. Poté co Výborného svěřenci v pátek nestačili na Zlín, prohráli i o dva dny později na domácím ledě s Litvínovem 3:5. Ještě šest minut před koncem třetí části Pražané o gól vedli, Chemici ale dokázali skóre otočit. Spartě tak nepomohla ani trefa litvínovského odchovance Martina Ručinského.

Článek

Litvínovští trenéři neměli po páteční výhře v Kladně důvod ke změnám, v brance se tak znovu objevil Jaroslav Hübl. Do úvodního tlaku pomohlo domácím vyloučení Punčocháře. Litvínovská čtveřice se za celé dvě minuty nemohla dostat z obranného pásma, zejména Kratěna s Gulašim pálili z každé pozice, Hübl si ale se všemi pokusy bravurně poradil. Chemici o sobě dali poprvé vážněji vědět na konci dvanácté minuty, kdy Švarného nahození pohotově tečoval Heinisch, Duba ale puk na brankové čáře zkrotil.

Málo vídaná situace přišla ve čtrnácté minutě. V krátkém časovém sledu putovalo na trestnou lavici hned trio hostujících hráčů a Spartě se tak naskytla dvou minutová přesilovka pěti proti třem, po níž následovala již klasická početní převaha. Pražané ovšem celý úsek sehráli doslova tragicky, bránící Chemici se ani nemohli zpotit.

Litvínov dvojnásobnou přesilovkou nepohrdl

Na začátku druhé třetiny vyrobil svou liknavostí za vlastní brankou hrubku Trávníček, překvapený Výborný ale sám před Hüblem se svým blafákem neuspěl. I Litvínov ovšem dokázal zahrozit. Při přečíslení předložil Heinisch ideálně kotouč Bahenskému, Duba jej ale vychytal. V 25. minutě dostali i hosté možnost hrát dlouhou dvojnásobnou přesilovku a naložili s ní mnohem lépe než Pražané.

Šlégr našel perfektní křížnou přihrávkou od modré Brandu, od něhož se puk odrazil za Dubu. Platnost branky sice ještě musel potvrdit videorozhodčí, o regulérnosti trefy však nebylo pochyb. A se Sparťany mohlo být ještě hůř. V pokračující přesilovce zívala úplně prázdná klec na Kubinčáka, litvínovský forvard ale branku ze čtyř metrů nepochopitelně minul.

Rychlý sparťanský obrat hosty nepoložil

Sparta dlouho měla problémy s pozorným Hüblem, vyrovnávací trefy se dočkala až v 34. minutě. Ranou z mezikruží se prosadil litvínovský odchovanec nyní v dresu Sparty Martin Ručinský. Zatímco domácí kotel začal vyvolávat střelcovo jméno, fanoušci Chemiků kontrovali pokřikem „pražská s...ě“. Ručinskému stále nemohou odpustit, že po návratu ze zámoří nezamířil na sever Čech. Za další tři minuty se sparťanům podařilo skóre otočit. Z prakticky totožné situace jako Ručinský vypálil i Kratěna a Hübl lovil puk ze sítě podruhé.

Ihned po vhazování našel Šlégr u pravé Dubovy tyče číhajícího Lukeše, domácí obránci ale na poslední chvíli Lukešův pokus ztečovali do ochranné sítě nad brankou. Minutu před koncem druhé části se Litvínov druhé branky přeci jen dočkal. Brandovu střelu bekhendem vyrazil Duba jen k Černému, který neměl problém vrátit kotouč do odkryté klece. V posledních vteřinách se pak zcela sám na Hübla řítil Mrňa, litvínovský gólman ale lapačkou ránu vytěsnil nad.

Litvínov zbraně nesložil a v závěru skóre otočil

Do závěreňé části nastoupila Sparta aktivně a hned po šestadvaceti vteřinách šla do vedení. Výborný v úniku našel zadovkou Broše, který Hübla nadvakrát překonal. V 49. minutě podržel svůj tým Duba, který při vlastním oslabení zlikvidoval samostatný nájezd Jánského. Když už se zdálo, že si Sparta těsný náskok podrží, vlétl do jejího pásma Kubinčák. Efektivní kličkou se zbavil obou obránců a bekhendovou střelou trefil volné místečko mezi Dubovými betony. V 56. minutě přivedl litvínovské fandy do extáze Kubát, který zužitkoval přesilovou hru. Definitivní tečku pak udělal trefou do prázdné branky kapitán Reichel.

Sparta Praha - Litvínov 3:5 (0:0, 2:2, 1:3)
Branky a nahrávky: 34. Ručinský (Ton, Langhammer), 37. Kratěna (Broš, D. Výborný), 41. Broš (D. Výborný) - 25. Branda (Šlégr, Reichel), 39. J. Černý (Branda), 54. Kubinčák (V. Hübl), 56. Kubát (Reichel, Lukeš), 60. Reichel (Kubinčák). Rozhodčí: Polák - Čech, Dřínovský. Vyloučení: 8:9. Využití: 1:2. Diváci: 5618.
Sparta Praha: Duba - Vykoukal, Gulaši, L. Procházka, Jan Hanzlík, Ptáček, Cunik - D. Výborný, Broš, Kratěna - Ton, Langhammer, Ručinský - Dragoun, Podlešák, Mrňa - Látal, Krätzer, Hromas. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.
Litvínov: J. Hübl ml. - Šlégr, Kubát, Kroupa, Švarný, Punčochář, Walter, O. Poživil - Jánský, Reichel, Lukeš - Kubinčák, V. Hübl, Jenáček - J. Černý, Branda, Trávníček - Rindoš, Bahenský, Heinisch. Trenéři: J. Hübl st. a Rosol.

Reklama

Související témata: