Hlavní obsah

Litvínov se naučil vyhrávat venku a dere se vzhůru tabulkou

PRAHA

Hokejový Litvínov se veze na vlně euforie. To, co se v minulé sezóně jevilo jako takřka nemožné, se nyní stává skutečností. Hüblovi svěřenci dokázali už počtvrté v řadě vyhrát na ledě soupeře, tentokrát si vyšlápli na pražskou Spartu. „Sparta nemá v poslední době moc výher, i to možná hrálo určitou roli,“ zamyslel se po zápase litvínovský kapitán Robert Reichel.

Článek

Hned v první části přitom museli Chemici překonat první krizový moment. Sudí Polák poslal hned tři jejich hráče v krátkém časovém úseku na lavici hanby a sparťané tak rozehráli předlouhou přesilovku pěti proti třem. „Trvalo to snad tři minuty, ale zvládli jsme to výborně. Dost možná se tímto okamžikem zlomil zápas,“ pochvaloval si obětavost svých spoluhráčů Reichel. Nutno ovšem přiznat, že hostům pomohla i tragická (ne)souhra Pražanů.

Sparta se ale z nezdaru dokázala oklepat, otočila i nepříznivě se vyvíjející skóre a ještě necelých sedm minut před koncem o gól vedla. Litvínovští ale flintu do žita nehodili. „Sice jsme prohrávali, ale hokej se hraje šedesát minut,“ věřil ve vítězný obrat Reichel.

Ten se také dostavil. Nejprve srovnal Kubinčák, vítěznou trefu pak obstaral teprve dvacetiletý obránce Karel Kubát. V probíhající sezóně se tak dočkal již třetího gólu. „Každý gól je důležitý. Ale jelikož tenhle byl rozhodující, jedná se doposud o ten nejdůležitější,“ radoval se Kubát, který si vysloužil uznání i od svých spoluhráčů. „Gratulovali, plácali mě. Dobrý no,“ dodal trochu nesměle.

„Po tom gólu jsme si to už pohlídali,“ řekl Reichel, který dal výsledku trefou do prázdné branky závěrečnou podobu. Chemici tak udělali radost i svým zhruba dvěma stům příznivcům, kteří na zápas do Holešovic přicestovali. „Jezdí s námi skoro všude. Jenom to ukazuje, že klub je sice malý, fandy má ale výborné,“ pochválil Reichel fanoušky.

Litvínov se tak zejména díky čtyřem venkovním výhrám posunul v tabulce již na pátou pozici. „Kluci získali větší sebedůvěru. Zjistili, že se dá hrát všude,“ těší kapitána Severočechů. K úplné spokojenosti mu už chybí jediná věc. „Snad začneme vyhrávat i doma.“

Reklama

Související témata: