Hlavní obsah

Karlovy Vary posílí obránce Čutta

Juniorský hokejový mistr světa Jakub Čutta, který se na podzim neúspěšně snažil vybojovat si v kempu Washingtonu smlouvu s týmem zámořské NHL, se stal posilou Karlových Varů. Se zástupci západočeského klubu ve čtvrtek podepsal smlouvu do dubna 2012. Řekl to tiskový mluvčí Energie Jiří Holý.

Článek

"S Jakubem jsme jednali už v létě, kdy jsme měli velký zájem o jeho služby. Dostal ale nabídku z Washingtonu a rozhodl se to zkusit. Teď se ale vrátil domů a dohodli jsme se," řekl Holý. Šestadvacetiletý bek už s novými spoluhráči ve středu a ve čtvrtek trénoval, v pátek poprvé v novém dresu nastoupí proti Vítkovicím.

Čutta se do české extraligy vrací po necelých dvou letech. V sezóně 2005/06 působil v Liberci, poté odešel do ruské superligy, kde hrál za Nižněkamsk a Čeljabinsk. "Jedná se o perspektivního obránce, i proto jsme s ním podepsali tak dlouhou smlouvu. Prakticky na čtyři sezóny," uvedl karlovarský tiskový mluvčí.

Urostlý obránce se tak opět potká s trenérem Josefem Palečkem, pod nímž hrál v Liberci. "Pro Energii jsem se rozhodl, protože jejich jednání bylo přímočaré a dalo mi možnost poprat se o místo ve Washingtonu. Můj celkový pocit z jednání byl velice dobrý," uvedl Čutta na klubovém webu.

Západočeši v minulé sezóně postoupili až do finále extraligy, což byl další důvod, pro Čutta do Karlových Varů zamířil. "Celou loňskou sezónu jsem Karlovy Vary sledoval a jsem velice rád, že o mě projevily zájem. Je to tým, který je na vysoké úrovni, a po dvou dnech v kabině mám výborný pocit. Parta je tady skvělá a doufám, že se mi podaří do ní zapadnout," dodal Čutta.

Reklama

  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice