Hlavní obsah

Karlovy Vary - Vítkovice 5:0Karlovy Vary díky čtyřem využitým přesilovkám rozdrtily Vítkovice

MinutaMin. Tým Hráč Akce
20. Pech 1 : 0
30. Skuhravý 2 : 0
34. Skuhravý 3 : 0
36. Procházka 4 : 0
60. Sailer 5 : 0

KARLOVY VARY

Hokejisté Karlových Varů porazili v pátečním utkání 16. kola extraligy Vítkovice vysoko 5:0 a zvládli tak stoprocentně dva domácí zápasy za sebou. Energie se dočkala vedení v závěru úvodního dějství a v dalším průběhu díky čtyřem gólů v přesilových hrách pojistila vítězství. Dvakrát skóroval za vítěze kapitán Václav Skuhravý, gólman Lukáš Mensator si připsal první nulu v sezóně.

Článek

V dresu vicemistra se představila další posila - obránce Jakub Čutta, který neuspěl v boji o smlouvu v NHL ve Washingtonu. Útočník Petr Sailer, akvizice z Českých Budějovic, nastoupil již v úterý proti Zlínu.

Úvod dnešního utkání patřil Vítkovicím, které byly aktivní a zatlačily Západočechy do defenzívy. Jenže Ostravané gólmana Mensatora nepřekonali ani při vyloučení Melenovského a blíže k vedoucí brance měli v sedmé minutě naopak domácí, když střelu nekrytého Kristka vyškrábl levou rukou na tyč gólman Pinc. Postupem času začali Karlovarští vyrovnávat hru a v závěru úvodního dějství se také dočkali vedení.

Hosté chybovali v rozehrávce v obranném pásmu, puku se zmocnil Melenovský, který z levé strany místo střely přihrál doprava Pechovi, jež do odkryté branky 55 vteřin před přestávkou otevřel skóre. Potom ještě pálil nebezpečně Melenovský. Do druhého dějství si navíc domácí přenesli početní výhodu, která se jim ale nepodařila.

Další přesilovky už sehráli daleko lépe. Ještě předtím ale v 28. minutě zamířil vedle v dobré pozici vítkovický Šimíček a Mensator vykryl i Ujčíkův pokus z úhlu. Potom však putoval na trestnou lavici Hruška a Skuhravý dvě vteřiny před jeho návratem bombou z pravého kruhu pro vhazování zvýšil na 2:0.

I Jurečkův trest zužitkoval karlovarský kapitán, když devět sekund před koncem početní výhody umístil Mudrochovu tečovanou ránu do odkryté branky. A chvilku na to neodseděl na trestné lavici celé dvě minuty ani Svačina, protože v 36. minutě po kombinaci Kristka a Melenovského skóroval Procházka. Pinc přepustil své místo v brance Štěpánkovi. Hostům se nepodařilo využít v posledních vteřinách druhé třetiny přečíslení Šimíčka s Ujčíkem na jediného karlovarského hráče.

Dvě příležitosti pak neproměnil také Kumstát, na druhé straně inkasoval tvrdou ránu po Ovčačíkově střele do masky Mensator. Čisté konto si ještě musel pojistit zákrokem proti osamocenému Ujčíkovi. Další přesilovku Energie využil 42 sekund před koncem Sailer a zaznamenal svou první trefu v karlovarském dresu.

Zapadočeši vyhráli první vzájemný duelu v Ostravě po samostatných nájezdech a v souboji nedávných kolegů na české reprezentační lavičce se tak podruhé radoval proti bývalému kouči Aloisu Hadamczikovi jeho asistent Josef Paleček.

Energie Karlovy Vary - Vítkovice Steel 5:0 (1:0, 3:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 20. Pech (Melenovský), 30. Skuhravý (Kumstát), 34. Skuhravý (Mudroch), 36. Milan Procházka (Kristek, Melenovský), 60. Sailer (Němec). Rozhodčí: Minář, Ravodin (Rus.) - Kalivoda, Pavlovič. Vyloučení: 5:8. Využití: 4:0. Diváci: 3420.
Karlovy Vary: Mensator - Dobroň, Jiří Hanzlík, Mudroch, Řezníček, Němec, Čutta, Grof, Duben - Melenovský, Kristek, Milan Procházka - Skladaný, Skuhravý, Košťál - Kumstát, Pech, Sailer - Zucker, Dej, Zaťovič. Trenéři: Paleček, Antonik a Kněžický.
Vítkovice: Pinc (36. Štěpánek) - Jurečka, M. Barinka, Kuboš, Stehlík, Krstev, Ovčačík - Petrovický, Burger, Krenželok - Ujčík, Šimíček, Svačina - Treille, R. Hruška, Štefanka - Korhoň, Roman, Klimek - od 41. navíc Kvapil. Trenéři: Hadamczik, Konečný a Moták.

Reklama

Související témata: